Kokoscake met mangocrème

Strooi de kokos op een bakplaat met bakpapier en plaats het in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 5 minuten. Roer de kokos tijdens het bakken een keer door.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
-50 g geraspte kokos
-100 g bloem
-100 g koude boter
-40 g poedersuiker
-1/4 theelepel zout
Crème
-1 theelepel poedergelei
-1 rijpe mango
-40 g suiker
-3 eetlepels citroensap
-4 dooiers
-60 g koude boter
-klein fruit voor decoratie (niet noodzakelijk)
Kookinstructies
Verspreid de kokos over een bakplaat met bakpapier en zet het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 5 minuten. Tijdens het bakken roeren we de kokos eenmaal om het gelijkmatig te roosteren. Zodra het een goudbruine kleur krijgt, halen we het uit de oven en laten we het afkoelen.
Van de afgekoelde kokos, gezeefd meel, koud boter in blokjes, suiker en zout maken we een deeg, dat we in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
We vet een vorm van 23 centimeter doorsnee in met boter, bij voorkeur met een losse bodem.
Het afgekoelde deeg rollen we uit tussen twee stukken plasticfolie tot de grootte van de bakplaat en bekleden we de ingevette bakplaat ermee. Het deeg dat over de randen van de bakplaat hangt, snijden we af en van de overgebleven stukjes maken we koekjes, die we samen met de taart bakken.
We leggen bakpapier op het deeg en wegen het af met peulvruchten, zodat het tijdens het bakken niet omhoog komt en niet van de zijkanten van de vorm glijdt. We plaatsen deze voorbereide vorm met het deeg in de voorverwarmde oven op 180°C voor 10-15 minuten. Daarna verwijderen we het papier met de peulvruchten en bakken we de taart goudbruin af. Na het bakken laten we het volledig afkoelen.
We weken de gelatine in één lepel koud water.
We scheiden de dooiers van de eiwitten.
We snijden de koude boter in kleine stukjes en zetten deze weer in de koelkast.
We schillen de mango, halen de pit eruit en snijden het in stukjes. We voegen suiker en citroensap toe aan de mango en mixen het vervolgens met een staafmixer. Daarna mengen we de dooiers erdoor en mixen we alles opnieuw. De voltooide massa zeven we door een fijne zeef.
We plaatsen de kom met de gezeefde massa in een pan met heet water, waarbij de bodem van de kom niet in het water mag zitten.
We roeren continu en verwarmen het boven stoom, waarbij de temperatuur van de massa niet boven de 80°C mag komen. Vervolgens voegen we de gezwollen gelatine toe aan de warme mangomassa.
We kloppen tot de gelatine volledig is opgelost. Dit proces duurt 10 tot 15 minuten.
Daarna halen we de mangomassa van het vuur en voegen we het warme, beetje bij beetje, de boter toe. We voegen zeker niet alle boter in één keer toe.
De voltooide crème laten we iets afkoelen en vervolgens verplaatsen we het naar de afgekoelde kokosbodem.
Zodra de crème volledig is afgekoeld, bewaren we de taart in de koelkast, waar we hem laten opstijven tot de volgende dag.
De volgende dag kunnen we de taart decoreren met klein fruit en serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Kokoscake met mangocrème
Kokosgebak met mango crème is een onweerstaanbare traktatie die de smaken van de tropen naar uw tafel brengt. De basis van de taart is zacht en luchtig, doordrenkt met tonen van kokosmelk en geraspte kokos. Daarbovenop bevindt zich een rijke mango crème, die verfrissend en zoet is, perfect aanvullend op de kokos smaak. Dit dessert is ideaal voor zomerse feesten of als zoete afsluiting na het diner. Probeer dit recept en geniet van de exotische combinatie van smaken die uw zintuigen zal plezieren.