Appelcroissants gebakken in limonade

Appelcroissants gebakken in limonade
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 12

Het deeg dat we hebben uitgerold en uitgerold, snijden we in 12 driehoeken. We schillen de appel en snijden deze in 12 partjes. Op elke driehoek deeg plaatsen we één...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 verpakking van uitgerold bladerdeeg (275 g)
1 grote appel
cannelle
1 plakje boter
1 zakje vanillesuiker (10 g)
1 blikje Sprite (330 ml)

Kookinstructies

Het uitgerolde deeg verdelen we in 12 driehoeken. We schillen de appel eerst en snijden deze vervolgens in 12 partjes. Op elke driehoek deeg leggen we een appelpartje en bestrooien we licht met kaneel. Tenslotte wikkelen we elk stuk deeg tot een croissantvorm.

De croissantjes leggen we dicht naast elkaar in een ovenschaal. We smelten boter en mengen er vanillesuiker doorheen. Met de gesmolten boter bestrijken we de croissantjes. Vervolgens gieten we er een volledige blik frisdrank overheen, zodat de croissantjes minstens voor de helft ondergedompeld zijn. We plaatsen ze in de voorverwarmde oven op 200°C en bakken ze ongeveer 30 minuten, totdat het oppervlak van de croissantjes begint te kleuren en de frisdrank bijna is verdampt, er blijft slechts een beetje smakelijke siroop in de schaal achter. De croissantjes hebben dan een krokante laag en zijn van binnen zacht en sappig; we kunnen ze warm serveren met een toef slagroom, ze smaken ook heerlijk als ze zijn afgekoeld.

Wat u nog niet wist over dit recept Appelcroissants gebakken in limonade

Appelcroissantjes gebakken in limonade zijn een heerlijke en originele dessert, dat de zoetheid van appels verbindt met de unieke smaak van bruisende drank. Het deeg, verrijkt met stukjes appel, wordt gebakken in verfrissende limonade, die het gebak een bijzondere sappigheid en zachtheid geeft. Dit recept is ideaal voor familiefeesten of als zoete traktatie voor vrienden. De croissantjes zijn niet alleen lekker, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor ze een perfecte afsluiting van elke maaltijd vormen. Probeer ze en verras uw dierbaren!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (32 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zoet, herfst, ander

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Appelcroissants gebakken in limonade.

Reactie toevoegen