Feestelijke cake

We scheiden het eigeel van het eiwit en kloppen het eiwit stijf. We mengen de eidooiers met suiker, boter, vanillesuiker en zout, en voegen daarna de bloem toe met...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 eieren
180 g suiker
190 g boter of Hery
1 vanille
250 g bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
citroenschil
Kookinstructies
We scheiden de eidooiers van de eiwitten, die we daarna stijf kloppen.
We mengen de dooiers met suiker, boter, vanillesuiker en zout, voegen dan de bloem met bakpoeder toe en spatelen voorzichtig het eiwit erdoorheen.
Een kleine hoeveelheid van het beslag scheiden we en kleuren we met cacao.
Het beslag gieten we in de ingevette en bemeelde vorm.
Wat u nog niet wist over dit recept Feestelijke cake
Feestelijke bábovka is een traditioneel Tsjechisch dessert dat vaak wordt gebakken bij verschillende feestelijke gelegenheden. De luchtige textuur en heerlijke smaak maken het een geliefd onderdeel van familiefeesten en feestdagen. Bábovka wordt meestal bereid met een gemengd beslag dat meel, suiker, eieren en boter bevat, vaak aangevuld met cacaopoeder of fruit. Voor het serveren wordt het bestrooid met suiker en kan het worden geserveerd met slagroom of ijs. De geur verspreidt zich door het hele huis en creëert een aangename sfeer van warme familieband en gezelligheid.