Rabarber-aardbeientaart met kruimeldeeg

Rabarber en aardbeien verschijnen aan de grens van de lente en de zomer. Beide ingrediënten kunt u gebruiken om een uitstekende taart te maken. De combinatie…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g rabarber
250 g aardbeien
50 g suiker
Deeg
125 g boter
150 g patentbloem
75 g Solamyl
125 g kristalsuiker
1 vanillesuiker
4 eieren
1/2 bakpoeder
Kruimel
100 g bloem
50 g kristalsuiker
60 g boter
Kookinstructies
Verwijder de schil van de rabarber en snijd deze in stukken van ongeveer 1 cm breed. Was de aardbeien en snijd ze, afhankelijk van hun grootte, doormidden of in vierde. Meng alles in een grote kom en bestrooi met 50 g suiker.
Meng in een andere kom de bloem, Solamyl, suiker, vanillesuiker, eieren, bakpoeder en boter. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en strijk het deeg vervolgens gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi het deeg met de zoete rabarber en aardbeien.
Maak kruimels van de combinatie van kristalsuiker, bloem en zachte boter door het met je handen te verkruimelen, en strooi deze kruimels over de laag rabarber en aardbeien.
Plaats het in de oven, die we voorverwarmd hebben op 180 °C, en bak het ongeveer 30 tot 40 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Rabarber-aardbeientaart met kruimeldeeg
Rabarber-aardbeientaart met kruimels is een verfrissend en heerlijk dessert dat de zure smaak van rabarber met de zoetheid van aardbeien combineert. Deze taart is de ideale keuze voor de lente- en zomerdagen, wanneer aardbeien en rabarber in het seizoen zijn. Het kwetsbare deeg is bedekt met een rijke laag fruit en bestrooid met knapperige kruimels, die de taart de perfecte textuur geven. Serveer warm met slagroom of vanille-ijs voor een onvergetelijke gastronomische ervaring.