Citroëncrème

Verfrissende crème is ideaal als vulling voor kwarkdesserts of pannenkoeken, en je kunt het ook serveren als crème in een glas. En als…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
sap van 1 citroen
2 eieren
60 g poedersuiker
60 g boter
Kookinstructies
We combineren alle ingrediënten, doen ze in een pan of kom en bereiden een au bain-marie voor.
Bij af en toe roeren verwarmen we in de au bain-marie, totdat de crème indikt tot de consistentie van dikke pap.
De gemaakte crème kunnen we direct gebruiken of in de koelkast bewaren tot twee weken.
Wat u nog niet wist over dit recept Citroëncrème
Citroenkreem is een verfrissend en heerlijk dessert dat citrusliefhebbers zal verblijden. De gladde en zijdezachte textuur samen met de pittige citrus smaak creëren een perfecte harmonie. Het wordt meestal bereid met verse citroensap, suiker, eieren en boter, die langzaam worden gekookt totdat er een ingedikte crème ontstaat. Het kan alleen worden geserveerd, als vulling voor desserts, of samen met zoetigheden, zoals bijvoorbeeld een biscuit. Dit dessert is een ideale keuze voor warme dagen, wanneer de verfrissing van de citroensmaak aangename vreugde brengt.