Kersenbubbelcake

Kersenbubbelcake
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 1

Kersenbavarois is een populaire zomerdessert dat de zoetheid van kersen combineert met de zachtheid van luchtig deeg. Deze variant omvat de fragiele structuur van zanddeeg…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Linzerdeeg
50 g bloem
100 g poedersuiker
1 eigeel
geraspte schil van 1/4 citroen
op de punt van een mes bakpoeder
50 g bloem om het werkvlak te bestuiven

Romige massa
150 g boter
100 g poedersuiker
5 eieren
geraspte schil van 1/4 citroen
10 g vanillesuiker
150 g bloem

Verder
500 g kersen
vet om de bakplaat in te vetten
poedersuiker om te bestuiven

Kookinstructies

Van het Linzerdeeg rollen we een plaat uit van ongeveer 3 mm dik, die we op een ingevette bakplaat met hoge randen plaatsen en gedeeltelijk met een gemiddelde temperatuur laten verwarmen.

We verwarmen de boter lichtjes en kloppen deze met poedersuiker, waarna we geleidelijk de eidooiers toevoegen. We vouwen voorzichtig de gezeefde bloem, citroenschil en vanillesuiker door dit luchtige mengsel. Vervolgens strijken we het mengsel gelijkmatig over de voorgebakken deegplaat.

We verdelen de schoongemaakte kersen gelijkmatig over de bakplaat. We bakken ze langzaam in een licht voorverwarmde oven tot ze een goudbruine kleur krijgen. Na afkoelen snijden we de kersentaart in stukken en bestrooien deze met suiker.

De kersentaart kan ook bereid worden in een braadslee of in aluminium schaaltjes, die we vooraf met vet invetten.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersenbubbelcake

Chocoladebubbelfantasie is een traditionele Tsjechische dessert dat zijn zoete smaak en heldere kleur ons vrolijk maakt. Deze luchtige bubbelfantasie wordt bereid met verse kersen, die zorgen voor een verfrissende fruitige smaak. De basis is eenvoudig beslag, dat tijdens het bakken omhoog komt en een prachtige, lichte laag vormt. Chocoladebubbelfantasie wordt vaak bestrooid met suiker en geserveerd warm of koud, ideaal bij koffie of thee. Het is populair niet alleen in de zomer, wanneer de kersen in het seizoen zijn, maar ook het hele jaar door als een heerlijk dessert voor elke gelegenheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, slowaaks, gebraden, nagerechten, zoet, zomer recepten, gemiddeld-moeilijk, fruitschijfjes, bubbels, kersen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersenbubbelcake.

Reactie toevoegen