Pompoentaart

Heeft u een recept voor een gemakkelijk te maken taart die tegelijkertijd voortreffelijk en snel is? Maak gebruik van het herfstseizoen en probeer een pompoentaart te bakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
150 g bloem
90 g boter
1 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
3 eetlepels koud water
Vulling
400 g pompoen
2 appels
suiker (naar smaak)
sap van 1 citroen
schil van 1 citroen
1 theelepel kaneel
Verder
50 g amandelen
vet om de vorm te greasen
bloem om de vorm mee te bestuiven
Kookinstructies
Verwijder de schil van de pompoen en appels, haal de zaden eruit en snijd ze in stukjes.
Voeg een beetje water toe, stoom ze, voeg zo nodig suiker, citroenschil en sap, kaneel toe en kook tot een dikkere consistentie.
Maak het deeg van bloem, boter, zout, bakpoeder en ongeveer drie eetlepels koud water.
Bestuif de ingevette taartvorm met bloem. Vul deze vervolgens met het bereide deeg en voeg de pompoenpuree toe.
Bedek de bovenkant met geblancheerde en gepelde amandelen.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 30 minuten. Of de taart klaar is, kan worden getest met een tandenstoker die in het deeg wordt gestoken; als deze droog eruit komt, is de taart gebakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoentaart
Pompoentaart is een traditioneel zoet gebak dat vaak in de herfst wordt geserveerd, vooral tijdens Thanksgiving in de VS. Dit heerlijke dessert wordt gemaakt van pompoenpuree die op smaak is gebracht met specerijen zoals kaneel, gember en nootmuskaat. Het deeg is vaak kruimelig en smelt heerlijk op de tong. Pompoentaart is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam; het bevat vezels en vitamines. Het is de ideale afsluiting van familiefeesten en zorgt voor een warme sfeer op de herfsttafels.