Zachte cake

Hele eieren kloppen we met suiker au bain-marie tot ze dik worden. Aan het afgekoelde mengsel voegen we daarna bloem met bakpoeder en lauwe, gesmolten boter toe en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 eieren
160 g kristalsuiker
160 g bloem
1 bakpoeder
50 g boter
citroenrasp
Kookinstructies
Klopperden hele eieren met suiker au bain-marie tot ze dikker worden. Na afkoelen van het schuim voegen we de bloem, gemengd met bakpoeder, de lauwe gesmolten boter en de geraspte citroenschil toe.
Giet het beslag in een van tevoren voorbereide bundtvorm die we hebben ingevet en met bloem hebben bestrooid. Bak in een voorverwarmde oven, laat de cake afkoelen, stort hem en bestrooi hem tenslotte met suiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Zachte cake
Een fijne bundt cake is een populaire dessert dat niet alleen de smaakpapillen, maar ook het oog verheugt. Het kenmerkt zich door zijn zachte en luchtige structuur, die smelt in de mond. De cake is bereid met eenvoudige ingrediënten, zoals bloem, suiker, eieren, melk en boter, wat het een unieke smaak geeft. Vaak worden er verschillende smaken aan het beslag toegevoegd, zoals cacao, vanille of fruit, wat het nog aantrekkelijker maakt. Het is perfect als aanvulling bij koffie of thee en is populair zowel tijdens familiefeesten als bij het gewone bakken thuis.