Zachte cake

Zachte cake
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Hele eieren kloppen we met suiker au bain-marie tot ze dik worden. Aan het afgekoelde mengsel voegen we daarna bloem met bakpoeder en lauwe, gesmolten boter toe en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 eieren
160 g kristalsuiker
160 g bloem
1 bakpoeder
50 g boter
citroenrasp

Kookinstructies

Klopperden hele eieren met suiker au bain-marie tot ze dikker worden. Na afkoelen van het schuim voegen we de bloem, gemengd met bakpoeder, de lauwe gesmolten boter en de geraspte citroenschil toe.

Giet het beslag in een van tevoren voorbereide bundtvorm die we hebben ingevet en met bloem hebben bestrooid. Bak in een voorverwarmde oven, laat de cake afkoelen, stort hem en bestrooi hem tenslotte met suiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Zachte cake

Een fijne bundt cake is een populaire dessert dat niet alleen de smaakpapillen, maar ook het oog verheugt. Het kenmerkt zich door zijn zachte en luchtige structuur, die smelt in de mond. De cake is bereid met eenvoudige ingrediënten, zoals bloem, suiker, eieren, melk en boter, wat het een unieke smaak geeft. Vaak worden er verschillende smaken aan het beslag toegevoegd, zoals cacao, vanille of fruit, wat het nog aantrekkelijker maakt. Het is perfect als aanvulling bij koffie of thee en is populair zowel tijdens familiefeesten als bij het gewone bakken thuis.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, nagerechten, zoet, cakejes, ontbijt

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zachte cake.

Reactie toevoegen