Appeltaarten

Met een broodbakmachine kunt u eenvoudig gistdeeg bereiden. Maak gebruik van deze mogelijkheid en bak heerlijke taarten met appelvulling en een geur van kaneel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
500 g bloem
100 g Hery
1 ei
1 eidooier
100 g kristalsuiker
1 snufje zout
21 g verse gist
200 ml melk
Kruimel
100 g kristalsuiker
100 g griesmeel
1 plakje boter (of Hery)
Vulling
1,5 kg appels (of minder)
100-150 g suiker
1 snufje kaneel (of kaneelsuiker)
Verder
1 ei om te bestrijken
Kookinstructies
We voegen de ingrediënten in de juiste volgorde toe aan de broodbakmachine - eerst de vloeibare ingrediënten en daarna de droge ingrediënten - en starten het programma voor het deeg. Alternatief kan het deeg ook met de hand worden bereid.
We wassen de appels, schillen ze en raspen ze op een grove rasp. Vervolgens doen we ze in een pan en stoven ze ongeveer 10 minuten met suiker en kaneel. We laten het afkoelen.
We bekleden een bakplaat met bakpapier. We verwarmen de oven voor op 180 °C.
Na het rijzen van het deeg is het nodig om het uit te rollen tot een worst en in stukken te snijden volgens de gewenste grootte van de taarten, of volgens het gewicht van het deeg een bepaald aantal taarten te bereiden. Van elk stuk vormen we een bolletje en plaatsen het op de bakplaat. Daarna drukken we elk bolletje plat met een glas, zodat er een deuk in het midden ontstaat, die we vullen met de bereide appels.
We bestrijken de taarten met een losgeklopt ei en bestrooien ze met kruimels, die we maken van boter, suiker en grof meel.
We bakken in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten en zorgen ervoor dat ze de juiste roze kleur hebben.
Wat u nog niet wist over dit recept Appeltaarten
Appeltaarten zijn een populaire delicatesse die de zoete smaak van appels combineert met een kruimelig deeg. Deze taarten worden vaak bereid met verse appels, kaneel en suiker, wat een herkenbare geur en smaak creëert. Ze zijn de ideale dessert voor het herfstseizoen, wanneer de appels in het seizoen zijn. Appeltaarten kunnen verschillende varianten hebben - van traditioneel tot modern, en worden vaak geserveerd met vanille-ijs of slagroom. Dit gerecht brengt een gevoel van nostalgie en familiale gezelligheid wanneer je het deelt met dierbaren.