Notenrolletje
Dit recept is in de familie van de auteur erg populair. Probeer het uit, misschien wordt het ook bij jou populair. De rolade is zacht en met slagroom is het als een wolk.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
8-9 eiwitten (1/4 l eiwitten)
250 g kristalsuiker
150 g patentbloem
100 g walnoten
1 zakje vanillesuiker
1/2 bakpoeder
1 snufje zout
1 eetlepel poedersuiker om het deeg te bestrooien
500 ml slagroom
Kookinstructies
Doe de eiwitten met een snufje zout in een kom en klop ze ongeveer 2 minuten tot er schuim ontstaat. Voeg dan de helft van de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten goed zijn gemengd met de suiker en dikker worden.
Voeg daarna de rest van de suiker toe en blijf ongeveer 2 minuten kloppen tot de eiwitten met suiker stijf zijn geklopt. Controleer dit door de kom met het eiwit om te draaien, en als het eiwit op zijn plaats blijft, voeg dan de gezeefde bloem met bakpoeder en de noten toe aan het geklopte eiwit. Het is het beste om eerst de gezeefde bloem met het bakpoeder en de noten samen in één kom te mengen en alle droge ingrediënten door elkaar te mengen.
Meng alles goed door en spreid het beslag gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het glad en bestuif het hele oppervlak van het beslag met poedersuiker, die we eerst met een eetlepel hebben genomen.
Plaats het in de voorverwarmde oven op 170 °C met het heteluchtprogramma. Bak tot het goudbruin is, ongeveer 12 minuten. Iedereen moet rekening houden met de specifieke eigenschappen van zijn oven.
Laat het gebakken vel afkoelen. Er kunnen zich kleine scheurtjes op vormen, maar dat is geen probleem.
Klop de slagroom tot een stevige consistentie en spreid deze uit over de afgekoelde bodem, waarvan we het papier hebben verwijderd, en rol het dan op. Laat het afkoelen.
Snijd de rolcake in dikkere stukken van ongeveer 4 cm. Bestrooi met suiker en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Notenrolletje
Notenrol
Notenrol is een heerlijke dessert dat alle notenliefhebbers zal verheugen. Dit zachte en luchtige gebak wordt gemaakt van notendeeg, dat gevuld is met een heerlijke romige vulling. De rol is vaak versierd met glazuur of een topping van gemalen noten, wat het zowel qua smaak als uiterlijk verbetert. Ideaal voor elke feestelijke gelegenheid, zal de notenrol het hart van familie en vrienden veroveren.
Tomas Rohlena