Huisgemaakte aardbeienijs

Huisgemaakte aardbeienijs
Voorbereidingstijd: 6 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We zijn al gewend aan mokcake, maar wat dacht je van mokijs? We bereiden het in een mum van tijd en vervolgens vriezen we het gewoon in, waarmee we een heerlijke traktatie creëren...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

5 kopjes bevroren aardbeien
1/2 kopje poedersuiker
1/3 kopje halfvolle melk
250 g mascarpone

Kookinstructies

Doe de mascarpone, suiker en aardbeien in de blender, voeg de helft van de melk toe en mix op lage snelheid.

Voeg de rest van de melk toe en verhoog de mixsnelheid.

Als het ijs na het mixen dik genoeg is, kunnen we het onmiddellijk serveren of we zetten het in de vriezer om ingevroren te worden.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte aardbeienijs

Zelfgemaakte aardbeienijs is een verfrissende traktatie die de smaak van de zomer in elke hap brengt. Het is gemaakt van verse, rijpe aardbeien, die we combineren met een romige basis van melk en room. Een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje kloppen, en je hebt een dessert dat zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. Zonder kunstmatige toevoegingen en vol natuurlijke smaken, is dit ijs de ideale keuze voor warme dagen. Geniet ervan op een tuinfeest of als zoete afsluiting na een familie-lunch!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (28 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, ijs, eenvoudig, voor beginners, voor kinderen, nagerechten, zomer recepten, aardbeien, rustig aan

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte aardbeienijs.

Reactie toevoegen