Appelstrudel van kwarkdeeg

Appelstrudel volgens dit gemakkelijke en duidelijke recept kan echt iedereen bereiden, zelfs degenen die bang zijn om met bladerdeeg te werken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
500 g patentbloem
450 g kwark
150 g poedersuiker
250 g Hery
1 snufje zout
Vulling
1 kg appels
cannelle
rozijnen
paneermeel
suiker (naar smaak)
Om te bestrijken
1 eidooier
Kookinstructies
In een kom doen we de bloem, suiker en zout en mengen goed. Vervolgens voegen we de kwark en Hera toe, kneden we het deeg en laten we het rusten in de koelkast.
Ondertussen wassen we de appels, verwijderen het klokhuis en snijden we ze in stukjes.
We verdelen het deeg in verschillende stukken, rollen elk stuk uit en bestrooien ze vervolgens met paneermeel, gesneden appels, kaneel en rozijnen. Als de appels zuur zijn, kunnen we ze naar smaak zoeten.
We vouwen de strudel in, plaatsen ze op een met koud water gewassen bakplaat en bestrijken ze met losgeklopt eigeel. Op enkele plaatsen prikken we ze in met een prikker.
Bij het bakken gebruiken we een voorverwarmde oven op 180 °C en bakken we ongeveer 30 minuten. Deze tijd is slechts een indicatie.
Wat u nog niet wist over dit recept Appelstrudel van kwarkdeeg
Appelstrudel van kwarkdeeg is een populair dessert dat knapperigheid en sappigheid combineert. Kwarkdeeg geeft de strudel een zachte smaak en geweldige textuur. Vervuld met sappige appels, kaneel en suiker, wordt het goudbruin gebakken, wat een heerlijke geur door de hele keuken verspreidt. Dit traditionele gerecht kan warm of koud worden geserveerd, vaak bestrooid met poedersuiker. Het is een ideale keuze voor familiefeestjes of zondagnamiddagen, wanneer je jezelf een zoete pauze gunt met koffie of thee.