Lichte fruitsoezenaart met chocolade

We kloppen de eidooiers met suiker en gesmolten boter, daarna voegen we de room toe, zeven we de bloem met bakpoeder en ten slotte vouwen we voorzichtig het eiwit erdoor. Het beslag zou…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
70 g boter
180 g kristalsuiker
1 vanillestokjes suiker
3 eieren
1/2 zakje bakpoeder
200 g bloem
200 g room
ananas fruit
1 kookchocolade
Kookinstructies
Klopper de eidooiers met de suiker en gesmolten boter, voeg vervolgens de room en gezeefde bloem met bakpoeder toe. Tot slot mengen we voorzichtig het eiwit schuim erdoor. Het beslag moet dikker zijn, dus als het nodig is kunnen we meer bloem toevoegen.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en voeg het fruit bovenop toe. Bak op 165 graden gedurende ongeveer 30-40 minuten. Snijd of rasp de kookchocolade en strooi deze direct na het uit de oven halen van de taart erover. Eet smakelijk!
Wat u nog niet wist over dit recept Lichte fruitsoezenaart met chocolade
Lichte fruitige taart met chocolade is de perfecte traktatie voor liefhebbers van zoetigheden. Het deeg is fijn en luchtig, en daarna verrijkt met verse vruchten die de taart frisheid en sappigheid geven. In contrast met het fruit gaat de smaak van hoogwaardige chocolade prachtig samen, die de taart verrijkt met een rijke en intense cacaotoets. Deze taart is ideaal als dessert voor een zomerse party of een rustige avond thuis. Bovendien is het eenvoudig te bereiden, zodat beginners in de keuken ervan kunnen genieten!