Citrontaart
Eieren kloppen we met suiker. Dan voegen we melk, olie, citroensap, citroenrasp, bloem, bakpoeder en baksoda toe. De helft van het bereide mengsel gieten we op...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
4 eieren
220 g suiker
vanillesuiker
250 ml melk
225 ml olie
100 ml citroensap
2 theelepels citroenschil
400 g bloem (half-fijn)
bakpoeder
1 theelepel baksoda
2 eetlepels cacao
Crème
3 eiwitten
30 g kristalsuiker
1 eetlepel jam
1/2 theelepel citroenzuur
een beetje voedingskleurstof
Voor de siroop
100 g kristalsuiker
een beetje water
Kookinstructies
Eieren kloppen we met suiker, vervolgens voegen we melk, olie, citroensap, citroenschil, bloem, bakpoeder en baksoda toe.
Op een bakplaat die we met vet hebben ingesmeerd, gieten we de eerste helft van het beslag. De tweede helft mengen we met cacao en gieten we op het lichte beslag.
We bakken 20 minuten op een temperatuur van 180°C tot 200°C. Laten we afkoelen.
Suiker overgieten met water zodat het net bedekt is. Terwijl we voortdurend roeren, koken we op hoog vuur tot het mengsel taai wordt, dan halen we het van het vuur.
In een kom doen we eiwitten, suiker, jam, citroenzuur opgelost in een kleine hoeveelheid water en een beetje gele kleurstof.
Wij kloppen het eiwit en gieten geleidelijk de warme siroop erbij.
Na het kloppen smeren we het op de afgekoelde basis en bestrooien we het met cacao.
Wat u nog niet wist over dit recept Citrontaart
Citroentaart is een verfrissend en smaakvol dessert dat elke liefhebber van citrus smaakt, zal verblijden. Het heeft een kruimelige korst, die gevuld is met een delicate citroenvulling, meestal gemaakt van eidooiers, suiker en verse citroensap. Na het bakken wordt het vaak bestrooid met suiker of versierd met slagroom, wat de taart een elegante uitstraling geeft. Het is ideaal als dessert bij verschillende gelegenheden, van familiebijeenkomsten tot zomerse picknicks. Citroentaart is een geweldige combinatie van zoete en zure smaken die de smaakpapillen verfrissen en verwennen.
Tomas Rohlena