Ananas puddingcake

Ananas puddingcake
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 1

Geweldig recept als je veel verse ananas wilt gebruiken. Deze lekkernij kun je echter ook maken met ananas uit een blik.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
2 kopjes bloem (middelgrof)
1 kopje poedersuiker
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels cacao
4 eieren
1 kopje lauw water
3/4 kopje olie
Vulling
3 vanillepuddingen
1,25 l melk
poedersuiker (naar smaak)
250 g boter
Glazuur
3 vanillepuddingen
1,25 l ananassap
Verder
2 grote ananasschijven uit blik (of 2 verse ananassen)
pikante jam (niet verplicht)
vet voor het ingevetten van de bakplaat
bloem voor het bestrooien van de bakplaat

Kookinstructies

Snij twee verse ananas in stukken en kook ze met water en suiker. Zo maken we een snelle compote.

We combineren alle ingrediënten voor het deeg en bakken dit op een voorbereide bakplaat in een voorverwarmde oven. Het hele proces duurt ongeveer 15 minuten.

Ondertussen bereiden we de pudding met melk en suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als we de pudding van het vuur halen, roeren we er boter en stukjes uitgelekte ananas doorheen. De bereide pudding bedekken we dan met voedselfolie of een zakje, zodat er geen vel op komt.

We koken de pudding met het teveel aan ananassap van de compote, en als dit niet genoeg is, voegen we water toe. We kunnen ook suiker toevoegen of citroensap. We laten het iets afkoelen en roeren af en toe om te voorkomen dat er een vel ontstaat.

Op de koude bodem kunnen we indien nodig jam aanbrengen. Vervolgens verspreiden we er de pudding met ananas overheen.

We strijken de pudding glad met een mes en gieten er gelijkmatig de warme glazuur overheen, gemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pudding.

Na afkoeling snijden we met een mes dat we in heet water hebben gedompeld.

Wat u nog niet wist over dit recept Ananas puddingcake

Ananaspuddinggebak is een heerlijke dessert dat de zachtheid van pudding en de verfrissende smaak van ananas combineert. Dit gebak is de ideale keuze voor zomerse dagen, wanneer je iets fris en zoet nodig hebt. De bereiding is eenvoudig – je hoeft alleen maar de pudding te mengen met stukjes ananas en in de voorbereide bodembedekking te gieten. Na het afkoelen wordt de pudding mooi stevig en vormt het een heerlijke romige textuur. Serveer het met slagroom of fruit en geniet van de zoete smaak!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (37 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: koken, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, gebraden, nagerechten, bezuinigingen, zoet, veeleisend, veeleisend, kinderfeestje, feesten en vieringen, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Ananas puddingcake.

Reactie toevoegen