Citroensorbet

Citroenen grondig wassen en van de schil ontdoen. Water met suiker en twee theelepels schil aan de kook brengen en na afkoelen mengen met het sap van beide citroenen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 citroenen
80 g suiker
280 ml water
Kookinstructies
Citroenen grondig wassen en schil verwijderen.
Kort water met suiker en twee lepels schil koken, daarna laten afkoelen en mengen met het sap van beide citroenen.
Zeef en doe in de ijsmachine.
Wat u nog niet wist over dit recept Citroensorbet
Citroen sorbet is een verfrissend dessert, ideaal voor hete zomerdagen. De basis bestaat uit rijpe citroenen, die een uitgesproken frisse smaak geven. Het bereiden van sorbet is eenvoudig - we mengen citroensap met suiker en water, en vervolgens bevriezen we het mengsel. Bij het serveren kan de sorbet worden gegarneerd met muntblaadjes of citroenschijfjes. Dit lichte en aromatische dessert is populair vanwege zijn verfrissende eigenschap en lage calorie-inhoud, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die wil genieten van iets zoets, maar tegelijkertijd gezond.