Kaasvrije taart

We scheiden de dooiers van het eiwitten. We kloppen de boter met de suiker tot een luchtige romige massa en voegen geleidelijk de dooiers toe. We mengen de kwark, de roomkaas en de puddingpoeder goed door elkaar. Van de eiwitten...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 eieren
125 g zachte boter
250 g suiker
750 g magere kwark
500 g kaas
1 vanillepuddingpoeder
2 eetlepels maizena (heaping)
Kookinstructies
We scheiden de eidooiers van de eiwitten. We kloppen de boter met de suiker tot een romige massa en mengen geleidelijk de eidooiers erdoor. Vervolgens mengen we de uitgelekte kwark, de roomkaas en de vanillepuddingpoeder.
We kloppen de eiwitten stijf en vouwen deze voorzichtig door het kwarkmengsel en de maizena. We verwarm de oven voor op 180 °C. We vetten een taartvorm met een diameter van 28 cm in met boter en bestuiven deze met paneermeel. We bakken het ongeveer 60 minuten, tot het deeg goudbruin wordt.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaasvrije taart
Kwarktaart zonder deeg is een heerlijke dessert dat alle zoetekauw zal verheugen. Deze taart kenmerkt zich door de zachte kwarkvulling, die niet alleen smaakvol is, maar ook een gezonder alternatief voor traditionele taarten. De bereiding is eenvoudig en snel, zonder ingewikkelde stappen. Je hoeft alleen maar kwark, eieren en suiker te mengen en het goudbruin te bakken. Deze taart is ideaal als dessert na de lunch of als snelle traktatie voor visites. Probeer het en je zult de vochtigheid en de geweldige smaak waarderen!