Kaasvrije taart

Kaasvrije taart
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We scheiden de dooiers van het eiwitten. We kloppen de boter met de suiker tot een luchtige romige massa en voegen geleidelijk de dooiers toe. We mengen de kwark, de roomkaas en de puddingpoeder goed door elkaar. Van de eiwitten...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

6 eieren
125 g zachte boter
250 g suiker
750 g magere kwark
500 g kaas
1 vanillepuddingpoeder
2 eetlepels maizena (heaping)

Kookinstructies

We scheiden de eidooiers van de eiwitten. We kloppen de boter met de suiker tot een romige massa en mengen geleidelijk de eidooiers erdoor. Vervolgens mengen we de uitgelekte kwark, de roomkaas en de vanillepuddingpoeder.

We kloppen de eiwitten stijf en vouwen deze voorzichtig door het kwarkmengsel en de maizena. We verwarm de oven voor op 180 °C. We vetten een taartvorm met een diameter van 28 cm in met boter en bestuiven deze met paneermeel. We bakken het ongeveer 60 minuten, tot het deeg goudbruin wordt.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaasvrije taart

Kwarktaart zonder deeg is een heerlijke dessert dat alle zoetekauw zal verheugen. Deze taart kenmerkt zich door de zachte kwarkvulling, die niet alleen smaakvol is, maar ook een gezonder alternatief voor traditionele taarten. De bereiding is eenvoudig en snel, zonder ingewikkelde stappen. Je hoeft alleen maar kwark, eieren en suiker te mengen en het goudbruin te bakken. Deze taart is ideaal als dessert na de lunch of als snelle traktatie voor visites. Probeer het en je zult de vochtigheid en de geweldige smaak waarderen!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zoet, taarten en broodjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaasvrije taart.

Reactie toevoegen