Crèmes voor het soezenbeslag

Crèmes voor het soezenbeslag
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Voor de bereiding van de room voor de soezen hebben we 3/4 liter melk, 2 vanillepuddingen, 250 g boter en 200 g poedersuiker nodig. Van de melk en de puddingen maken we een dikke pudding, die dan...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

(KRÉM VOOR DE TAARTJES)
3/4 liter melk
2 vanillepuddingen
250 g boter
200 g poedersuiker

(EIERENCRÈME VOOR DE TAARTJES)
1/2 liter zoete room
4 eidooiers
100 g poedersuiker
1 vanillesuiker
40 g maizena

(GLAZUUR VOOR DE TAARTJES)
130-150 g poedersuiker
1 eetlepel heet melk

(CRÈME VOOR DE ROOMSOESJES I)
1 liter melk
4 pakjes vanillepudding
100 g poedersuiker
1 vanillesuiker
6 eieren

(CRÈME VOOR DE ROOMSOESJES II)
10 dkg bloksuiker
3 eetlepels maizena
250 ml melk
20 dkg boter

(CRÈME VOOR DE BANANEN)
5 dcl melk
80 g poedersuiker
1 vanillesuiker
50 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
20 g fijne kristalsuiker

(BASIS DEEG VOOR DE TAARTJES (ook voor beginners))
1/2 l water
1 Hera
1/4 kg zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
6 eieren

Kookinstructies

Voor de bereiding van de crème voor de soesjes hebben we 3/4 liter melk, 2 vanillepuddingen, 250 g boter en 200 g poedersuiker nodig. Eerst koken we een stevige pudding van melk en puddingen, die we vervolgens al roerend laten afkoelen. In een andere kom kloppen we de zacht geworden boter met de gezeefde suiker en mengen we geleidelijk de afgekoelde pudding erdoor. Als tip kunnen we een lepel rum toevoegen.

De eiercrème voor de soesjes wordt als volgt bereid: we mengen 1/2 liter slagroom met 4 eidooiers, 100 g poedersuiker, 1 vanillesuiker en 40 g maizena. Het mengsel gaat in een waterbad en we kloppen tot de crème dikker wordt.

De glazuur voor de soesjes wordt bereid door 130-150 g poedersuiker te mengen met een lepel hete melk en grondig te roeren totdat er een gladde massa ontstaat.

Voor de bereiding van de crème voor de windbollen hebben we 1 liter melk, 4 pakken vanillepudding, 100 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker en 6 eieren nodig. Warm de melk op met de puddingen, suiker en eidooiers. Zodra het mengsel is afgekoeld, mengen we voorzichtig het eiwitschuim erdoor.

Voor windbollen II: Voor de bereiding heeft u 100 g bloksuiker, 3 eetlepels maizena, 250 ml melk en 200 g boter nodig. Rooster eerst de bloksuiker droog. Meng dan de maizena met de melk en voeg dit mengsel toe aan de karamel. Laat 2 minuten koken en meng tenslotte 200 g boter door het afgekoelde mengsel.

De bananencaramel bereiden we door in twee delen melk de poedersuiker en vanillesuiker te koken. Het resterende deel van de melk mengen we met bloem en eidooiers, vervolgens alles samenvoegen en al roerend koken totdat de crème dikker wordt. Klop de eiwitten met kristalsuiker en meng ze uiteindelijk door de warme crème.

Het basis beslag (ook geschikt voor beginners) wordt bereid met 0,5 liter water, 1 boter (Hera), 0,25 kg bloem, 1 theelepel bakpoeder en 6 eieren. Breng eerst het water met de boter aan de kook. Voeg dan snel de bloem toe en blijf roeren totdat er een witte laag op de bodem van de pan ontstaat. Blijf nog 2 tot 2,5 minuten roeren. Doe het mengsel in een kom en klop geleidelijk 6 eieren door het lauwe beslag. Voeg tenslotte het bakpoeder toe en meng goed door totdat het beslag aan de lepel begint te plakken. Bak in een voorverwarmde oven op 200 °C op een bakplaat (niet invetten) of op bakpapier, tot het goudbruin is.

Wat u nog niet wist over dit recept Crèmes voor het soezenbeslag

Crèmes voor soesdeeg zijn een onmisbaar onderdeel van veel populaire desserts, zoals soezen of eclairs. Deze crèmes, vaak vanille-, chocolade- of fruitsmaken, geven de deegjes zachtheid en een rijke smaak. De bereiding van de crème vereist zorgvuldig koken en de juiste mengtechniek om een gladde en romige consistentie te bereiken. De uitstekende combinatie van knapperig deeg en luchtige crème creëert een perfect dessert dat elke zoetekauw zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (39 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: toppings, koken, vakantie / zondag, tsjechisch, nagerechten, veeleisend, feesten en vieringen, verjaardag, crèmes, vullingen, bruiloft

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Crèmes voor het soezenbeslag.

Reactie toevoegen