Bananenbrood

Boter met suiker goed mengen, daarna onder voortdurend roeren de eieren toevoegen. De bananen met een vork prakken en samen met hun schil en sap door het eimengsel roeren. Chocolade...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g boter (zacht)
100 g suiker
2 eieren
2 bananen
schil van een sinaasappel
3 eetlepels sinaasappelsap
75 g chocolade (geraspt)
250 g patentbloem
2 theelepels bakpoeder
60 g noten (gehakt)
Kookinstructies
Wij mengen de boter met de suiker en voegen vervolgens, terwijl we constant blijven roeren, de eieren toe.
We prakken de bananen goed met een vork en mengen ze, samen met de schil en het sap, door het eiermengsel.
We combineren de chocolade met de bloem, het bakpoeder en de noten en voegen dit bij de andere ingrediënten.
We gieten het dikke beslag in een ingevormde en met bloem bestoven cakevorm en bakken het in een voorverwarmde oven op 175 graden.
We kunnen het met chocoladesaus overgieten.
Wat u nog niet wist over dit recept Bananenbrood
Bananenbrood is een heerlijke en vochtige traktatie die wordt gekenmerkt door de intense smaak van rijpe bananen. Dit eenvoudige recept gebruikt rijpe bananen, die het een aangename zoetheid en een zachte textuur geven. Vaak worden er noten, chocoladeschijven of specerijen zoals kaneel aan toegevoegd. Het is ideaal als ontbijt of middag snack en smaakt geweldig zowel warm als koud. Bovendien is het een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken die anders in de prullenbak zouden eindigen.