Sneden met gekonfiteerd fruit

Sneden met gekonfiteerd fruit
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We bereiden snel het zanddeeg voor, zodat we de ingrediënten niet opwarmen, en vervolgens rollen we 3 of 4 stroken uit, als je de voorkeur geeft aan kleinere stukjes, en bakken we ze op een bakplaat.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
25 dkg gewone bloem
16 dkg boter
5 dkg poedersuiker
3 eidooiers
op de punt van een mes bakpoeder

Vulling
1 grote handvol noten
1 pak rozijnen (kan in rum worden geweekd)
1 pak ander gedroogd fruit (abrikozen, ananas, pruimen, cranberry’s, gekonfijt fruit…)

Verder
stijfgeklopt eiwit van 3 eiwitten

Glazuur
kookchocolade
boter
3 eetlepels heet water

Kookinstructies

We bereiden snel het deeg voor, zodat we de ingrediënten niet te veel opwarmen, en rollen 3 of 4 stroken uit, als je kleinere stukjes wilt. Bak vervolgens op bakpapier op ongeveer 150 °C, totdat ze goudbruin zijn.

Na het afkoelen bestrijken we de voedingsmiddelen met jam.

We plaatsen de fijngehakte vulling in het midden van elke strook, zoals weergegeven op afbeelding 2.

We doen het opgeklopte eiwit in een zakje en bedekken de vulling.

We plaatsen het in de oven op 100 °C – we weten dat het klaar is zodra het eiwit licht begint te kleuren.

Bestrijk de koude stroken met chocoladeglazuur: ik breek de chocolade eerst in kleinere stukjes en meng het samen met de boter en heet water op een warme plaat – als het mengsel te dik is, kunnen we nog een beetje heet water toevoegen, het bindt mooi. Opmerking: Het is goed om de repen een paar dagen te laten rusten voor het snijden, zodat het koekje zachter wordt.

Wat u nog niet wist over dit recept Sneden met gekonfiteerd fruit

Snijden met gekonfijt fruit zijn een heerlijke nagerecht dat een fijne biscuitbasis combineert met een smaakvol rijke vulling. Gekonfijt fruit, zoals abrikozen, ananas of citrusvruchten, geeft de sneden een sterke zoetheid en verfrissende accenten. Dit nagerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar kan ook een geweldige manier zijn om fruitresten te gebruiken. In combinatie met een lichte crème en een decoratie van chocolade vormt het een perfecte harmonie van smaken. Snijden met gekonfijt fruit zijn een smakelijke traktatie voor elke zoetigheden liefhebber.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (63 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: eenvoudig, vakantie / zondag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, bezuinigingen, zoet

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Sneden met gekonfiteerd fruit.

Reactie toevoegen