Knapperige taart met appels

Knapperige taart met appels
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 1

Er kwam onverwacht bezoek en je denkt na over wat te bereiden bij de koffie. Bak een snelle en gemakkelijke appeltaart die iedereen tevreden stelt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g bloem
150 g suiker
150 g boter (of Hery)
2 hele eieren
5 eetlepels melk
1 bakpoeder
1/2 vanillesuiker
citroenschil
1 kg appels
1 eetlepel suiker
kaneel
vet om de bakplaat in te vetten
griesmeel om de bakplaat te bestrooien

Kookinstructies

Vet de bakplaat in met vet en strooi er grove bloem overheen.

Doe de bloem in een kom en meng het met bakpoeder.

Voeg suiker, in blokjes gesneden vet, eieren, melk, vanillesuiker en citroenschil aan het mengsel toe. Kneed alle ingrediënten grondig met de handen en leg het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast om te rusten.

Schil de mooie appels en rasp ze grof. Meng ze vervolgens met suiker en kaneel. Voeg indien nodig meer suiker toe.

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Verdeel het deeg in twee delen. Rol één deel grondig uit tot de grootte van de bakplaat en til het voorzichtig met een deegroller op naar de voorbereide bakplaat. Je kunt het deeg ook direct op de bakplaat uitrollen. Rek de randen van het deeg naar de zijkanten.

Verdeel de voorbereide appels gelijkmatig over het deeg.

Rol het tweede deel van het deeg uit tot de grootte van de bakplaat en dek het af op de appelvulling. Je kunt hiervoor opnieuw de deegroller gebruiken. Druk de randen van de taart lichtjes tegen elkaar om te voorkomen dat het sap lekt tijdens het bakken. Bestrijk de bovenkant van de taart met melk en prik met een vork gaatjes zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.

Snijd na afkoeling in mooie plakken.

Wat u nog niet wist over dit recept Knapperige taart met appels

Kruimelige appeltaart is een populair dessert uit de Tsjechische keuken, dat de harten van vele zoetekauwen veroverd. De basis bestaat uit een fijn, boterig deeg dat goudbruin wordt gebakken. Appels, vaak op smaak gebracht met kaneel en suiker, geven de taart sappigheid en een aromatische smaak. Deze taart is ideaal bij de middagthee of koffie en smaakt ook heerlijk warm, bestrooid met suiker of met een bolletje ijs. Kruimelige appeltaart is een symbool van gezelligheid en huiselijke warmte.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (56 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, voor kinderen, slowaaks, gebraden, nagerechten, zoet, appels, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Knapperige taart met appels.

Reactie toevoegen