Geurige kwarktaartjes met appeltjes
Wie zou niet van koekjes houden. De geur die uit de oven komt tijdens het bakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g boter
250 g kwark - zacht
250 g bloem - halfgrof
3 ks appeltjes
poedersuiker
Kookinstructies
Eerst bereiden we een siliconen of houten werkblad voor. We snijden de appeltjes in kleine stukjes en leggen ze in een kom apart.
We wegen de bloem af en strooien deze op het werkblad. We voegen de zachte kwark toe. Tenslotte voegen we de in stukjes gesneden boter toe. We kneden en verwerken het. We verwarmen de oven voor op 180°C.
Met een deegroller maken we een plak en met behulp van een mok of uitstekers maken we 24 taartjes. Wie een eenvoudigere variant wil, kan van het deeg direct in de hand balletjes maken en deze vervolgens vullen. Het is aan u.
We vullen de taartjes met appeltjes en vouwen ze dicht. De baktijd is ongeveer 25-30 minuten en daarna versieren we ze met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Geurige kwarktaartjes met appeltjes
Geurende kwarktaartjes met appel zijn een heerlijke combinatie van zachte kwark en zoete appels. Deze taartjes kenmerken zich door een kruimelig deeg dat op de tong smelt, en een rijke vulling van kwark, suiker en kaneel. De appels die deze vulling vergezellen, geven de taartjes sappigheid en natuurlijke zoetheid. Ze zijn ideaal als dessert bij de koffie of als zoete afsluiter na de lunch. Goudbruin gebakken en bestrooid met poedersuiker, ruiken deze taartjes onsterfelijk naar thuis en roepen ze herinneringen op aan grootmoeders keuken.