Bayerse deegwaren

Bayerse deegwaren
Voorbereidingstijd: 120 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Beierse deegballetjes. Een gerecht dat ons in onze kindertijd hielp om om te gaan met de schoolkantines. Ze zijn populair bij verschillende generaties. Probeer ze te maken volgens deze…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
200 g gewone bloem (indien nodig)
200 g patentbloem (indien nodig)
25 g versegist
40 g kristalsuiker
250 ml melk
30 g boter
2 eieren
1 snufje zout
4 eetlepels rum
olie om in te bakken
Voor de topping
jam
500 g verse kwark
3-4 vanillesuikers

Kookinstructies

Zeef de zachte en halfgrijze bloem in de kom van de robot. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en verkruimel de gist erin. Strooi een snufje suiker over de gist, giet een beetje lauwe melk erbij en bedek het met bloem. Dek de kom af met een doek en laat het op een warme plek rijzen, wat ongeveer 15 minuten duurt.

Na het rijzen van het deeg voegen we zout, de rest van de suiker, gesmolten boter, de resterende lauwe melk, het ei en rum toe in de kom, en kneed het deeg met de robot. Als het deeg te dun is, voegen we nog wat bloem toe en kneden we een glad deeg, dat we op het einde met bloem bestrooien. Dek de kom af met een doek en laat het deeg ongeveer 30 minuten op een warme plek rijzen.

Verplaats het gerezen deeg naar een met bloem bestoven werkblad en kneed het opnieuw. Rol het daarna uit tot een lap van ongeveer 2 cm dik en steek er rondjes uit. Laat ze nog 10 minuten rijzen en maak aan één kant een kuiltje.

Bak de donuts in hete olie in een pan totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Plaats ze eerst met het gaatje naar beneden in de olie en draai ze daarna om. Laat ze uitlekken op een doek na het bakken.

Meng de kwark met vanillesuiker met een handmixer.

Versier de donuts met jam en op smaak gebrachte kwark.

Wat u nog niet wist over dit recept Bayerse deegwaren

Bayerische dampfnudeln, ook bekend als "Bayerische Dampfnudeln", zijn heerlijke gerezen deegbollen afkomstig uit Beieren. Dit traditionele gerecht is gemaakt van meel, suiker, gist en melk, wat zorgt voor een zacht en luchtig deeg. Bayerische dampfnudeln worden meestal warm geserveerd, vaak met vanillepudding of fruittopping. Hun unieke smaak en textuur maken deze lekkernij een populaire keuze bij verschillende feesten en familie bijeenkomsten. Dankzij hun folkloristische traditie zijn ze een symbolisch onderdeel van de Beierse keuken geworden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (59 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, nagerechten, zoet, frituren, zoete gerechten, rijs, gerezen, gebakken, carnaval, muffins

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bayerse deegwaren.

Reactie toevoegen