Worteltaart met sinaasappelglazuur

Meng het boter en beide zoetstoffen door het schuim. Klop geleidelijk alle dooiers erdoor. Voeg 6 eetlepels sap, de wortel waarvan we een deel van het sap hebben uitgeperst, de maanzaad en de noten toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g geraspte wortels
9 eetlepels sinaasappelsap
125 g bakvet
175 g kristalsuiker
1 vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
100 g gemalen maanzaad
150 g gemalen noten
100 g (half) volle bloem
2 theelepels bakpoeder
125 g poedersuiker
Kookinstructies
Meng de boter en beide soorten suiker door het schuim.
Voeg geleidelijk alle eidooiers toe.
Voeg 6 eetlepels sap, de wortel waarvan we een deel van het sap hebben uitgeperst, de maanzaad en de noten toe.
Klop het eiwit met zout tot een stevige sneeuw, die we voorzichtig mengen met de bloem en het bakpoeder en in het deeg verwerken.
Bak het deeg en laat het daarna afkoelen.
Meng de poedersuiker met de resterende sinaasappelsap en bedek de afgekoelde taart met dit mengsel.
Wat u nog niet wist over dit recept Worteltaart met sinaasappelglazuur
Worteltaart met sinaasappelglazuur is een heerlijk dessert dat niet alleen de liefhebbers van wortelen zal aanspreken. De fijne structuur en zoete smaak van de wortelen harmoniseren perfect met de verfrissende sinaasappelglazuur, die de taart sappigheid en frisheid geeft. Het is een geweldige combinatie van gezondheid en zoet genot, ideaal voor feesten en bij de koffie. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is een geurige en aantrekkelijke dessert dat alle generaties zal plezieren.