Peperkoekbundtcake
Bij de middagthee of koffie hoort altijd iets zoets.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kopje suiker - kristalsuiker
1 eetlepel cacaopoeder
1/4 kopje olie
2 kopjes meel - fijn
vet
meel
poedersuiker
1 stuk speculaaskruiden
1 en 1/2 kopje melk - halfvol
Kookinstructies
Om de bereiding gemakkelijker te maken, gebruiken we een mok om de ingrediënten af te meten.
We bereiden een kom voor en doen er het speculaaspoeder en de bloem in. We voegen de suiker en cacao toe. Tot slot gieten we de melk en een beetje olie erbij. Met behulp van een mixer of met de hand mengen we de ingrediënten goed door elkaar.
We zetten de oven op 180 °C.
We vetten de tulbandvorm in met vet en bestuiven deze met bloem. We doen het deeg in de vorm en laten het ongeveer 45 minuten bakken in de oven.
We bereiden een dienblad voor voor de tulband. We bestrooien de tulband met poedersuiker en serveren. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Peperkoekbundtcake
Peperkoekbaba is een traditionele Tsjechische dessert dat de vochtigheid van een baba combineert met de geur en smaak van peperkoek. Het wordt typisch bereid van bloem, suiker, eieren, melk en olie, waaraan specerijen voor peperkoek worden toegevoegd, vaak inclusief kaneel, kruidnagel en gember. Deze heerlijke combinatie wordt aangevuld met bakpoeder of soda voor een luchtige textuur. Om de smaak te verrijken kunnen noten, rozijnen of gekonfijt fruit in het beslag worden gemengd. Peperkoekbaba is vooral populair tijdens de advent en Kerstmis, wanneer het wordt geserveerd met glühwein of thee.