Hüttenkäsekruimeltaart met appels en kaneelgeur
Ongefermenteerde kwarktaarten met fruit zijn populair vanwege de eenvoud en snelheid van hun bereiding. We kunnen verschillende soorten fruit gebruiken, zoals appels geparfumeerd met…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g kwark
60 g boter
60 g suiker
1 eetlepel suiker (om de appels te bestrooien)
2 eieren
7 eetlepels griesmeel
1 bakpoeder
5 appels
1 snufje zout
cannelle
vette om de vorm in te vetten
grof meel om de vorm te bestuiven
Kookinstructies
Als we geen siliconen taartvorm hebben, vetten we deze in met vet en strooien er griesmeel overheen. Tegelijkertijd zetten we de oven op 170 °C.
We schrapen de appels, verwijderen de klokhuizen en snijden ze in plakjes.
We mengen de cottage cheese, de eieren en de suiker met de gesmolten boter, daarna voegen we de griesmeel toe die we hebben gemengd met bakpoeder en zout, en kneden het deeg goed.
We gieten het deeg in de voorbereide taartvorm, leggen de plakken geschild appel bovenop, en bestrooien alles nog met kaneel en suiker naar smaak en de zuurgraad van de appels.
We plaatsen het in de voorverwarmde oven en bakken het bij een temperatuur van 170 °C gedurende ongeveer 35 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Hüttenkäsekruimeltaart met appels en kaneelgeur
Kwarktaart met appels en een geur van kaneel is een heerlijk dessert dat iedere zoetighedenliefhebber zal bevallen. De fijne kwarkbasis gaat perfect samen met de zure appels, die de taart frisheid en smaak geven. Kaneel voegt een warme en gezellige geur toe, die aangename herinneringen aan herfstige dagen evokeert. Deze taart is perfect als dessert voor familiereünies of als een zoete afsluiting na een stevige lunch. Bak het voor jezelf en geniet van de vreugde van thuis bakken!
Tomas Rohlena