Citroencake
De cake verdient terecht een plek tussen de meest waardevolle Tsjechische desserts. Niet alleen ziet hij er geweldig uit, maar er zijn zoveel verschillende recepten dat iedereen degene kan vinden die het beste bij hem past. Wij zijn…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
4 eieren
280 g patentbloem
200 g suiker
1 vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
100 ml olie
100 ml water
sap van 1 citroen
schil van 1 citroen
Citroenglazuur
200 g poedersuiker
2 eetlepels citroensap
2-3 eetlepels heet water
Kookinstructies
Scheiding de eieren in dooier en eiwit. Meng de dooiers met suiker en vanillesuiker. Klop de eiwitten stevig stijf.
Meng de olie, citroenrasp en -sap door het dooiermengsel, voeg dan de bloem gemengd met bakpoeder en water toe.
Voeg als laatste voorzichtig de eiwitstijfsel toe en giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestrooide vorm.
Bak de cake op 170 °C gedurende 45 tot 50 minuten.
Bereid de glazuur: Meng citroensap met poedersuiker, voeg heet water toe en meng alles goed door.
Giet de gebakken cake over met citroenglazuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Citroencake
Citroenengoudcake is een heerlijke dessert die elke viering of familiebijeenkomst verfrist. De fijne, luchtige textuur en de uitgesproken citroensmaak zullen elke zoetekauw plezieren. De bereiding is eenvoudig en snel - je hoeft alleen maar de basisingrediënten zoals bloem, suiker, boter en vers citroensap te mengen. De cake wordt goudbruin gebakken en kan na het afkoelen worden bestrooid met suiker of glazuur. Dit dessert is ideaal bij thee of koffie en valt op door zijn frisheid en aroma, die elke dag aangenamer maken.
Tomas Rohlena