Chocoladecake

Meng de zachte boter met de suiker tot een schuimige massa ontstaat. Voeg vervolgens de rum toe en klop nog even verder. Voeg daarna één voor één de hele eieren toe en klop ze goed door.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
180 g hery (of andere vet)
200 g poedersuiker
1 vanille suiker
2 eetlepels rum
5 eieren
250 g bloem (grof)
50 g maizena
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
100 g kookchocolade (geraspt)
50 ml melk (lauw)
een beetje vet (om de vorm in te vetten)
grove bloem (om te bestrooien)
2 eetlepels abrikozenjam
150 g chocoladeglazuur
(Na het bakken en afkoelen van de cake kunnen we deze insmeren met 2 eetlepels gesmolten abrikozenjam en vervolgens met 150 g chocoladeglazuur overgieten.)
Kookinstructies
Zachte boter mengen we met suiker tot een romige massa, daarna voegen we rum toe en kloppen we nog even verder.
Vervolgens voegen we geleidelijk de hele eieren toe en mengen we elk goed door. Daarna voegen we de bloem, gemengd met maïszetmeel, een snufje zout, chocolade, bakpoeder en lauwe melk naar behoefte aan het mengsel toe.
Het beslag gieten we in de voorbereide vorm, die we eerder hebben ingevet en met bloem bestoven, daarna plaatsen we deze in de voorverwarmde oven en bakken we langzaam gedurende ongeveer 45 minuten.
De cake kunnen we op het einde met chocoladesaus overgieten, maar dat is niet noodzakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Chocoladecake
Chocoladecake is een heerlijke dessert die chocolade-liefhebbers betovert. De zachte, vochtige textuur en rijke chocoladesmaak maken deze klassieke cake de ideale zoete afsluiting van een maaltijd. De voorbereiding is eenvoudig en kost niet veel tijd, wat het een ideale keuze maakt voor onervaren bakkers en professionals. Het kan worden geserveerd als het is, bestrooid met poedersuiker of met slagroom en fruit. Chocoladecake is een geweldige metgezel bij familiebijeenkomsten of bij de middagthee met vrienden.