Kersenpij

Kersenpij
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 4

We laten de boter smelten, kloppen de eieren met suiker luchtig en voegen dit samen met de bloem en de afgekoelde boter, we voegen zout toe. Bakplaat invetten en bedekken met het deeg. Kersen...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1,5 grote pot kersen
30-40 stuks amandelen
250 g kristalsuiker
250 g bloem
250 g boter
4 eieren
snufje zout

Kookinstructies

We smelten de boter, kloppen de eieren met de suiker en mengen dit met de bloem en de afgekoelde boter, we voegen zout toe.

We vetten de bakplaat in en bedekken deze dan met het deeg.

We ontdoen de kersen van de pitten en snijden ze doormidden, de amandelen snijden we in plakjes.

We bedekken het deeg met de kersenhelften, met de snijkant naar boven, en bestrooien met amandelen.

We bakken dertig minuten op 200 °C.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersenpij

Cherry pie is een populair dessert dat de zoete smaak van rijpe kersen met een kruimige korst verbindt. Deze taart wordt vaak bereid in de zomermaanden, wanneer de kersen op hun hoogtepunt zijn. De knapperige korst contrasteert met het sappige fruit, wat elke hap een onvergetelijke smaak geeft. Veel huishoudens hebben hun eigen recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Cherry pie is een uitstekende keuze voor familiefeesten of picknicks, waar het niet alleen zoetliefhebbers zal plezieren, maar ook iedereen die graag geniet van homemade bakwaren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zoet, feesten en vieringen, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersenpij.

Reactie toevoegen