Aardappelcake

We koken de aardappelen in de schil, laten ze afkoelen en raspen ze daarna. We voegen alle andere ingrediënten toe en mengen op het laatst het eiwit schuim erdoor. We bakken in een matig verwarmde oven.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g gekookte aardappelen
3 eieren - eiwitten tot sneeuw geklopt
250 g griesmeel
1 zakje bakpoeder
130 g gesmolten vet (boter, Hera)
130 g suiker (ik doe er minder)
1 vanillesuiker
lepel citroensap, kan ook wat schil zijn
rozijnen of noten - is niet noodzakelijk
Kookinstructies
Kook de aardappelen in de schil en rasp ze na afkoeling.
Meng de andere ingrediënten erdoor en spatel uiteindelijk voorzichtig het eiwit erdoor.
Bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 160°C gedurende ongeveer 45 minuten. Dit recept is geschikt voor een vorm voor hertenvlees of een kleinere bundt cake.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelcake
Aardappelcake is een uniek en smakelijk gerecht dat traditie met innovatie verbindt. Deze hartige taart, gemaakt van geraspte aardappelen, bloem en eieren, wordt vaak op smaak gebracht met ui, knoflook en kruiden. Het resultaat is een luchtige en sappige cake, ideaal als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees. Goudbruin gebakken past perfect bij groentesalades of augurken. Aardappelcake is populair in de Tsjechische keuken en zal zowel volwassenen als kinderen blij maken.