Aardappelcake

Aardappelcake
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We koken de aardappelen in de schil, laten ze afkoelen en raspen ze daarna. We voegen alle andere ingrediënten toe en mengen op het laatst het eiwit schuim erdoor. We bakken in een matig verwarmde oven.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g gekookte aardappelen
3 eieren - eiwitten tot sneeuw geklopt
250 g griesmeel
1 zakje bakpoeder
130 g gesmolten vet (boter, Hera)
130 g suiker (ik doe er minder)
1 vanillesuiker
lepel citroensap, kan ook wat schil zijn
rozijnen of noten - is niet noodzakelijk

Kookinstructies

Kook de aardappelen in de schil en rasp ze na afkoeling.

Meng de andere ingrediënten erdoor en spatel uiteindelijk voorzichtig het eiwit erdoor.

Bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 160°C gedurende ongeveer 45 minuten. Dit recept is geschikt voor een vorm voor hertenvlees of een kleinere bundt cake.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelcake

Aardappelcake is een uniek en smakelijk gerecht dat traditie met innovatie verbindt. Deze hartige taart, gemaakt van geraspte aardappelen, bloem en eieren, wordt vaak op smaak gebracht met ui, knoflook en kruiden. Het resultaat is een luchtige en sappige cake, ideaal als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees. Goudbruin gebakken past perfect bij groentesalades of augurken. Aardappelcake is populair in de Tsjechische keuken en zal zowel volwassenen als kinderen blij maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (36 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, snel, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, voor kinderen, gebraden, nagerechten, zoet, cakejes, ontbijt

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelcake.

Reactie toevoegen