Bladerdeeg gebakjes met chocoladecrème

Van deeg maken we eenvoudig een uitstekende dessert. Heerlijke koekjes vullen we met een mengsel van kwark, boter en vanillepudding. Deze vulling verrijkt…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
275 g uitgerolde bladerdeeg (1 verpakking)
1 klein ei
125 g kwark in een bakje
70 g boter op kamertemperatuur
1 eetlepel puddingpoeder (zonder koken)
4 eetlepels gesmolten chocolade
12 theelepels jam (naar smaak)
rum (naar smaak)
vanille (naar smaak)
Kookinstructies
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit, vouw het verticaal doormidden, druk het voorzichtig aan en stek er rondjes met een diameter van 5,5-6 cm uit.
Plaats de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Verwarm de oven en plaats ze erin gedurende 8-10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en snijd ze voorzichtig ter plaatse waar de verschillende lagen deeg samenkomen. Verplaats alle stukjes naar een werkoppervlak.
Smelt ondertussen de chocolade met een stukje boter.
Plaats in een mengkom de kwark, boter en het puddingpoeder dat niet gekookt hoeft te worden, en klop alles goed door met een handmixer. Voeg naar wens smaak toe, zoals rum of vanille, en verplaats een deel van de room dat bedoeld is voor de uiteindelijke decoratie (ongeveer 4 volle eetlepels) naar een spuitzak met een afgesneden punt.
Smeer de gladde kant van de onderkant van de rondjes in met chocolade en laat deze uitharden. Meng de rest van de chocolade door de witte room. Plaats in het midden van de omgekeerde toppen van de gebakken rondjes een theelepel jam naar keuze (kan kersen-, ribes-, aardbeiensmaak zijn, enz.). Spuit de room rondom de jam met een spuitzak met een gladde punt.
Druk de delen die bedekt zijn met chocolade voorzichtig op de voorbereide delen en decoreer ze met de witte room. Voeg decoraties toe naar eigen smaak en creativiteit, zoals chocolade, muntblaadjes of fruit.
Wat u nog niet wist over dit recept Bladerdeeg gebakjes met chocoladecrème
Bladerdeeggebakjes met chocolademousse zijn een heerlijke dessert die elke zoetekauw zal verwennen. Dit fijne en luchtige deeg is gemakkelijk te maken en kan worden gevuld met rijke en romige chocolademousse. Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als zoete afsluiting van een maaltijd, combineren deze gebakjes de textuur van knapperig bladerdeeg met een zachte crème, wat een perfecte balans van smaken creëert. Serveer ze bestrooid met cacaopoeder of suiker, en geniet van hun onweerstaanbare smaak!