Koffiemuffins
Loskoffeed los in een kwart liter water. Boter, eidooiers, poedersuiker en vanillesuiker samen kloppen. Vervolgens voegen we de afgekoelde koffie en de bloem toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 theelepels oploskoffie
250 g boter
500 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
375 g patentbloem
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao
Kookinstructies
We lossen oploskoffie op in een kwart liter water.
We kloppen boter, eidooiers, poedersuiker en vanillesuiker luchtig. Daarna voegen we de afgekoelde koffie toe, bloem gemengd met bakpoeder en cacao.
We vouwen het eiwit erdoor en vullen het in papieren vormpjes tot ongeveer drie vierde. Vervolgens bakken we het op ongeveer 180°C, wat bij mij ongeveer 30-35 minuten duurde. Naar smaak kunnen we het bestrooien met suiker.
Ik denk dat ze ook heerlijk zouden zijn met een chocoladevulling. Je kunt een beetje beslag onderin de vorm doen, daarop een stuk chocolade of een lepel nutella leggen en daarna aanvullen met beslag tot drie vierde van het vormpje. Tot nu toe heb ik het echter nog niet geprobeerd.
Wat u nog niet wist over dit recept Koffiemuffins
Koffiemuffins zijn een heerlijke dessert dat de rijke smaak van koffie combineert met de zachte textuur van muffins. Ideaal als ontbijt of snack, bevatten deze muffins meestal oploskoffie, cacao en noten, wat diepte aan de smaak geeft. Je kunt ze eenvoudig verrijken met fijngehakte chocolade of stukjes karamel voor extra zoetheid. De bereiding is snel en eenvoudig - meng gewoon de ingrediënten en bak ze. Koffiemuffins zullen niet alleen koffieliefhebbers blij maken, maar iedereen die graag geniet van iets lekkers en geurigs.
Tomas Rohlena