Perník

Snelle peperkoek op de bakplaat behoort tot de favoriete desserts van zowel kinderen als volwassenen. Dit recept is eenvoudig en het resultaat zal zacht en luchtig zijn. Voor degenen die van rozijnen houden, zal het absoluut verleidelijk zijn. Als…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1/4 liter melk
1 handvol rozijnen
200 g kristalsuiker
250 g tarwebloem
2 eetlepels cacaopoeder
1 zakje speculaaskruiden
70 g boter
3 eetlepels honing
2 eieren
Kookinstructies
Scheiding de eieren in dooiers en eiwitten. Meng de boter met de suiker, dooiers en honing tot er een schuim ontstaat. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg geleidelijk de bloem, cacao en bakpoeder aan het mengsel toe, terwijl we ook de melk toevoegen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag, voeg op het einde de rozijnen toe.
Giet het beslag in een ingesmeerde en met bloem bestoven bakvorm en bak ongeveer 40 minuten.
Bestrooi na het bakken met suiker of overgiet met je favoriete glazuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Perník
Peperkoek is traditionele Tsjechische lekkernij die gemaakt wordt van honingdeeg gekruid met specerijen zoals kaneel, gember en kruidnagel. De bereiding gaat terug tot de middeleeuwen en tegenwoordig wordt het vaak gebakken tijdens de kerstfeesten. Peperkoeken kunnen verschillende vormen en maten hebben, van eenvoudige rondjes tot ingewikkelde figuren. Ze worden vaak versierd met suikerglazuur of gevuld met verschillende vullingen. Naast de smaak heeft peperkoek ook een aangename geur die een feestelijke sfeer oproept.