Brownies
Brownies zijn een snelle dessert die je met huisgemaakte ingrediënten altijd kunt maken, en daarom is het recept voor brownies zo populair. Wanneer de trek je te pakken krijgt, overweeg dan om brownies te maken. Het oorspronkelijk Amerikaanse recept brengt overal ter wereld vreugde. En als je zin hebt om de brownies een upgrade te geven, voeg dan gewoon een frambozensaus, compote of een bolletje ijs toe, en je hebt binnen de kortste keren een geweldig en snel dessert.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
180 g kookchocolade (minimaal 55% cacao)
180 g boter
3 stuks eieren
180 g kristalsuiker (of 90 g kristalsuiker en 90 g rietsuiker)
70 g tarwe witte bloem
40 g Dutch cacao
Kookinstructies
Als eerste stap verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in grotere blokjes en breek de chocolade in een kom. Laat deze ofwel in de magnetron of op het fornuis smelten.
Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot er een prachtige luchtige schuim is ontstaan. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe en meng goed.
Zeef ten slotte de bloem en de Nederlandse cacao in de kom en meng nogmaals goed. Giet het beslag in de bakvorm.
Bak de brownies in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende ongeveer 30 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Brownies
Brownies zijn een populaire soort gebak, afkomstig uit Amerika. Dit zoete dessert is kenmerkend door zijn dichte en chocolade-volle structuur. Traditioneel worden ze bereid met gesmolten chocolade, boter, suiker, eieren en bloem. Ze kunnen verrijkt worden met noten, zoals walnoten of pecannoten, en soms ook met chocolade stukjes. Ze worden gemaakt in een ondiepe bakvorm en vervolgens in vierkantjes of rechthoeken gesneden. Brownies kunnen zelfstandig worden geserveerd, met ijs of slagroom, en zijn populair vanwege hun gemakkelijke bereiding en rijke smaak.