Pannenkoeken
Recept voor pannenkoeken die je kunt eten met jam, kwark of vlees.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 ml melk
200 g bloem
2 ks eieren
naar behoefte olie om in te bakken
snufje zout
Kookinstructies
We mengen de bloem met een snufje zout, melk en twee eieren tot een goed dikke mix die geschikt is voor pannenkoeken.
In een pan met verhit olie gieten we een kleine lepel beslag. We bakken de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Op de gebakken pannenkoeken doen we een willekeurige hoeveelheid van wat we lekker vinden. Jam, kwark, pudding of vlees- of groentevulling zijn geschikt.
Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken
Pannenkoeken zijn een populair gerecht dat je zowel zoet als hartig kunt bereiden. Dun beslag wordt in de pan gebakken en vervolgens gevuld met verschillende lekkernijen, zoals jam, nutella, kwark of spinazie. In Tsjechië worden pannenkoeken vaak geserveerd met een strooi suiker, slagroom of fruit. Hun bereiding is eenvoudig en snel, wat ze tot een ideaal gerecht voor ontbijt of dessert maakt. Pannenkoeken kunnen elke fijnproever verblijden met hun zachte beslag en brede keuze aan vullingen.