Taartcrème
Deze geweldige crème maak je door bloem, melk, suiker en eidooiers te mengen. Zodra het is afgekoeld, meng je er boter doorheen en voeg eventueel kaneel toe voor extra smaak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3/4 l melk
150 g suiker
3 eidooiers
8 eetlepels patentbloem
250 g boter
gemalen kaneel
Kookinstructies
In een pan verwarmen we 3/4 liter melk met suiker. Een beetje melk gieten we in een kom, waar we de eidooiers en bloem toevoegen en alles goed mengen. Wanneer de melk in de pan heet is (maar niet kookt), voegen we voorzichtig het bloemmengsel toe en blijven roeren totdat het mengsel indikt.
Na het indikken laten we het nog ongeveer twee minuten koken en zetten het daarna van het vuur. Laat het een tijdje afkoelen.
Giet de bereide mengsel in een blender en klop het op totdat het is afgekoeld. Zodra de crème lauw is, voegen we in blokjes gesneden boter toe (de hele blok of 3/4) en kloppen totdat de boter volledig is opgenomen.
Om de botersmaak te verminderen, kunnen we tijdens het kloppen gemalen kaneel toevoegen. De crème moet glad zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Taartcrème
De taartcrème is een heerlijke en romige bereiding die wordt gebruikt om taarten te bedekken en te versieren. Het wordt meestal gemaakt van boter, suiker en room, en soms worden er verschillende smaken zoals vanille, chocolade of fruit aan toegevoegd. De crème geeft taarten niet alleen smaak, maar ook een aantrekkelijke uitstraling. We kunnen het ook gebruiken als vulling tussen de verschillende lagen van de taart. Er zijn veel varianten, zoals slagroom, botercrème of ganache, die je kunt genieten bij feesten, bruiloften of andere speciale gelegenheden.
Tomas Rohlena