Rafaelo schijven

Rafaelo schijven
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor kokosgebak dat heel gemakkelijk is en snel van tafel verdwijnt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 kopjes halfblijvende bloem
1 kopje melk
1 kopje suiker kristal
2 stuks eieren
0,5 kopje plantaardige olie
1 pakje bakpoeder
250 ml slagroom
1 kopje geraspte kokos

indien nodig
paneermeel voor het bestrooien
vet voor het invetten

Kookinstructies

We mengen de bloem, suiker, melk, eieren en bakpoeder tot een gladde deeg.

Giet het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide bakplaat. Strooi het kokosmengsel met suiker over het deeg en bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.

Na het bakken gieten we de room over de stukken, laten we ze afkoelen en kunnen we serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Rafaelo schijven

Rafaelo-sneetjes zijn een heerlijke dessert dat elke kokosliefhebber zal plezieren. Dit zoete gebakje is gemaakt van een luchtige biscuitbodem, die is opgebouwd uit zachte kokoscrème en bestrooid met geraspte kokos. Op de bovenkant verschijnt vaak een chocoladeglazuur, dat het dessert een heerlijke smaak en aantrekkelijke uitstraling geeft. Rafaelo-sneetjes zijn ideaal voor feesten, familiebijeenkomsten of gewoon bij de middagkoffie. Door hun zachtheid en zoetheid worden ze een favoriete keuze voor iedereen met een zoetekauw.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts
Štítky: Tsjechische keuken, dessert, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rafaelo schijven.

Reactie toevoegen