Tweedelige tulband
Geweldige cake, die iedereen kan maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kopjes halfvol meel
3 stuks eieren
1 kopje suiker
1 glas olie
1 kopje warm water
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels cacao
naar smaak
kokos
noten
rozijnen
naar behoefte meel om te bestuiven
ter versiering poedersuiker
vet om in te vetten
Kookinstructies
We breken de eieren en scheiden de dooiers van het eiwit. We mengen alle droge ingrediënten in een kom, voegen drie dooiers, een glas olie en een beker warm water toe. Alles goed doorroeren. Het opgeklopte eiwit voegen we voorzichtig aan het beslag toe. Naar smaak kunnen we rozijnen, noten of kokos toevoegen.
Ongeveer 2/3 van het beslag gieten we in een ingevormde en met bloem bestoven vorm. In de resterende derde van het beslag voegen we 2 eetlepels cacao toe, roeren en gieten dit op het lichte beslag in de vorm.
We plaatsen de cake in de voorverwarmde oven en bakken deze 20 minuten op 150 - 160 °C. Daarna verhogen we de temperatuur naar 180 °C en laten we het nog ongeveer 20 - 30 minuten bakken. Met een satéprikker controleren we of de cake van binnen gaar is.
De goudbruin gebakken cake kantelen we, bestrooien met poedersuiker en kunnen we serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Tweedelige tulband
Tweekleurige tulband is een heerlijke dessert dat twee smakelijke deegsoorten combineert - licht en donker. De combinatie van cacaodeeg en vanilledeeg creëert een prachtig contrast dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook uitstekend smaakt. Dit favoriete recept is ideaal als zoete afsluiter bij de thee of koffie in de middag. De voorbereiding is eenvoudig, en bovendien kun je het naar eigen smaak versieren, bijvoorbeeld met een poederlaagje suiker of glazuur. Tweekleurige tulband zal de ster zijn van elke desserttafel!