Bombardiňo
Uitstekend alcoholisch dessert, bijvoorbeeld na een goede skireis.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
80 g geraspte chocolade
160 ml rum
160 ml eierlikeur
80 ml melk
100 ml slagroom
naar smaak donker rietsuiker
Kookinstructies
In een kleine pan mengen we melk, rum en advocaat. We brengen dit aan de kook. Wanneer het begint te koken, zetten we het uit om ervoor te zorgen dat de alcohol niet verdampt. Zoet naar smaak.
Ondertussen hebben we slagroom van de room geklopt.
We schenken de drank in glazen en garneren met slagroom en geraspte chocolade.
Wat u nog niet wist over dit recept Bombardiňo
Bombardiňo is een populaire alcoholische drank afkomstig uit Italië, met name uit de regio Abruzzo. Deze zeer energieke cocktail bestaat uit espresso, likeur (meestal amaretto) en slagroom. Bombardiňo wordt traditioneel geserveerd in kleine glazen en het drinken ervan is meestal verbonden met wintersportoorden, waar het traditioneel genoten wordt na het skiën. Dankzij de heerlijke en intense smaak heeft het ook buiten Italië aanpopulariteit gewonnen, vooral onder koffieliefhebbers en fans van zoete drankjes.