Bombardiňo

Bombardiňo
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uitstekend alcoholisch dessert, bijvoorbeeld na een goede skireis.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

80 g geraspte chocolade
160 ml rum
160 ml eierlikeur
80 ml melk
100 ml slagroom
naar smaak donker rietsuiker

Kookinstructies

In een kleine pan mengen we melk, rum en advocaat. We brengen dit aan de kook. Wanneer het begint te koken, zetten we het uit om ervoor te zorgen dat de alcohol niet verdampt. Zoet naar smaak.

Ondertussen hebben we slagroom van de room geklopt.

We schenken de drank in glazen en garneren met slagroom en geraspte chocolade.

Wat u nog niet wist over dit recept Bombardiňo

Bombardiňo is een populaire alcoholische drank afkomstig uit Italië, met name uit de regio Abruzzo. Deze zeer energieke cocktail bestaat uit espresso, likeur (meestal amaretto) en slagroom. Bombardiňo wordt traditioneel geserveerd in kleine glazen en het drinken ervan is meestal verbonden met wintersportoorden, waar het traditioneel genoten wordt na het skiën. Dankzij de heerlijke en intense smaak heeft het ook buiten Italië aanpopulariteit gewonnen, vooral onder koffieliefhebbers en fans van zoete drankjes.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts, Cocktail, Dranken
Štítky: Amerikaanse keuken

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bombardiňo.

Reactie toevoegen