Marmercake

In de aangegeven volgorde doen we de ingrediënten in de DP-container en stellen we het programma in op gebak (bij Moulinex is dat nummer 10). We laten het kneden ongeveer 10 minuten doorgaan. Daarna stoppen we de broodbakmachine.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 ml melk
175 ml olie
2 hele eieren
1 eetlepel citroensap
1 vanillesuiker
150 g kristalsuiker
450 g bloem (halfine)
1 bakpoeder
Kookinstructies
Eerst plaatsen we de ingrediënten in de DP-bak en stellen we het programma in op cake (bij Moulinex is dit nummer 10) en laten we het ongeveer 10 minuten kneden.
Daarna stoppen we de broodbakmachine, halen we de haken eruit en nemen we met een lepel een beetje deeg in een kom, dat we mengen met ongeveer 10 eetlepels melk en cacao.
Vervolgens gieten we het mengsel terug in de broodbakmachine en roeren we met een satéprikker. Daarna stellen we het programma in op bakken voor ongeveer 1 uur en 10 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Marmercake
Marmervorm is een traditioneel Tsjechisch gebak dat fijn deeg combineert met cacaostrepen, wat een prachtig marmereffect creëert. De bereiding is eenvoudig en snel, ideaal voor een zondagmiddag of als zoete afsluiting na een voortreffelijke maaltijd. De vorm is zacht en luchtig, met een heerlijke smaak die het hele gezin zal plezieren. Het wordt vaak geserveerd met een kop koffie of thee en is een geliefd onderdeel van Tsjechische feesten en vieringen.