Fijn appelgebak met vanillecrème

Alle ingrediënten voor de crème mengen we en voegen we een fijngehakt appel toe (ontdaan van de pitten, de schil laten we zitten). Het bladerdeeg rollen we dun uit en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
bladerdeeg
4 grote appels (stevig en rijp)
1 theelepel kaneel
1 theelepel donker bruin suiker
Voor de room
200 ml zure room
2 eieren
2 eetlepels ahornsiroop (kan weggelaten worden)
1 eetlepel donker bruin suiker
1 eetlepel vanille-extract
Kookinstructies
Meng alle ingrediënten voor de crème en voeg een fijngehakte appel toe (verwijder het klokhuis, de schil laten we zitten).
Rol het deeg dun uit en breng het over in een taartvorm met een doorsnede van 21 cm. Prik de bovenkant meerdere keren in met een vork. Strijk de randen glad en als je wilt, kun je ze versieren. Ik heb met behulp van uitstekers kleine ruitjes gemaakt, die ik met een ei heb bestreken en gelijkmatig rond de rand van de taart heb geplaatst.
Giet de voorbereide vanillecrème op het deeg.
Maak met een fruitschiller of aardappelschiller lange stroken van de gewassen en gedroogde appels. Rol deze stroken op in de vorm van een roos en bedek de hele bovenkant van de taart. Je kunt ook meerdere stroken tegelijk rollen, afhankelijk van je eigen fantasie. We schillen de appels niet, omdat de schil de taart meer kleur geeft.
Bestrooi tenslotte de taart voorzichtig met kaneel en suiker en bak deze op 180 graden (met boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 40 tot 50 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Fijn appelgebak met vanillecrème
Fijne appeltaart met vanillecrème is een heerlijke dessert dat elke zoetekauw zal plezieren. Het kruimelige deeg is gevuld met sappige appels, die de taart frisheid en verfrissing geven. De vanillecrème, fijn en romig, vult de smaak van de appels perfect aan en creëert zo een perfecte harmonie. Deze taart is geweldig bij koffie of thee, zowel tijdens familiebijeenkomsten als als zoete verwennerij na een zware dag. Elk stuk is een welkome traktatie voor de smaakpapillen.