Notensnelhappen met chocoladeglazuur

In een kom mengen we de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker, daarna voegen we de eieren, melk en gesmolten vet toe en tot slot roeren we grofgehakte...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 kopjes bloem
1 kopje suiker
1 kopje melk
12 dkg gesmolten vet (HERA of boter)
2 hele eieren
1 bakpoeder
1 vanillesuiker
20 dkg walnoten
1 kookchocolade
Kookinstructies
In een kom mengen we de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker. Vervolgens voegen we de eieren, melk en gesmolten vet toe. Tot slot mengen we grofgehakte noten door het mengsel en strijken alles uit op een met vet ingevette bakplaat, bestrooid met kokos. We bakken het in het heteluchtoven op 200°C gedurende 20 minuten.
Ondertussen smelten we 150 g kookchocolade samen met 1 eetlepel boter au bain-marie.
Na het afkoelen, dat ongeveer 5 minuten duurt, brengen we de glazuur aan op de nog warme "cake" en versieren we deze met de helften van noten.
Wat u nog niet wist over dit recept Notensnelhappen met chocoladeglazuur
Noten sneden met chocoladeglazuur zijn een heerlijk dessert dat elke zoetekauw zal verrassen. Dit gerecht combineert de smaak van knapperige noten met rijke chocoladeglazuur, wat een perfecte harmonie van smaken creëert. De bereiding is eenvoudig en snel, wat het de ideale keuze maakt voor onverwachte bezoekers of gezellige feesten. De sneden zijn niet alleen smaakvol in balans, maar ook voedzaam, dankzij de noten die energie en gezonde vetten bieden. Geniet van deze zoete ervaring en verras uw dierbaren!