Aardbeientaart - snel en eenvoudig

Zomer, die ons een rijke oogst van verschillende soorten fruit brengt, vraagt om aangename en verfrissende lekkernijen. Dit eenvoudige fruitgebak is gevuld met aardbeien. De bovenkant is...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g kwark (in een bakje)
4 eieren
250 g poedersuiker
220 g Hery
250 g halfbloem
1 zakje bakpoeder
aardbeienjam om te smeren (of een andere smaak)
1 aardbeienpudding (kan ook andere zijn - kiezen op basis van fruit)
500 ml water
3 eetlepels kristalsuiker
boter en griesmeel om de bakplaat te bestuiven
Kookinstructies
Bedek bedekken we met bakpapier, of we vetten het in met boter en strooien er bloem overheen.
In een kom mengen we de kwark, eieren, suiker en gesmolten Hera die we eerst in de magnetron hebben verwarmd.
Vervolgens voegen we de bloem met bakpoeder toe. Goed mengen tot een gladde deeg, dat we in de voorbereide bakplaat gieten.
We stellen de oven in op 180 °C en plaatsen de bakplaat in de oven, die slechts gedeeltelijk verwarmd is, we hoeven niet op de volledige opwarming te wachten. Het bakken duurt ongeveer 30-40 minuten.
De taart kleurt mooi bruin aan de bovenkant en komt los van de randen van de bakplaat. Als de taart klaar is, laten we hem afkoelen.
Vervolgens strijken we de gekozen jam erop en voegen we gewassen en in stukjes gesneden fruit toe.
We bereiden de puddingglazuur. In een pan gieten we 400 ml water, waaraan we 3 eetlepels kristalsuiker toevoegen. In de resterende 100 ml water mengen we de puddingpoeder goed. Zodra het water in de pan begint te koken, voegen we de pudding toe en laten we het ongeveer 2-3 minuten koken.
Tot slot gieten we langzaam over de taart en het is klaar. We laten het afkoelen en opstijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardbeientaart - snel en eenvoudig
Aardbeientaart - snel en eenvoudig
Aardbeientaart is een geweldige keuze voor liefhebbers van zoete desserts. Dit recept is niet alleen snel, maar ook heel eenvoudig te bereiden. Meng gewoon verse aardbeien met een deeg van meel, suiker en eieren. Na het bakken zal niet alleen de heerlijke smaak u verblijden, maar ook de prachtige geur die uw keuken zal vullen. Serveer de taart warm of gekoeld, bestrooid met suiker, en geniet van momenten met uw familie en vrienden. Dit dessert is ideaal voor zomerfeesten en picknicks!