Kwarkenslof

Kwarkenslof
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Porties: 1

De bundt cake heeft verschillende varianten; naast de traditionele geschutte, olieachtige of gemarmerde variant kun je een bundt cake van kwarkdeeg proberen. Kwark geeft dit dessert…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 eieren
250 g margarine
250 g wrongel
1 kopje suiker
1,5 kopje patentbloem
0,5 kopje melk
1 zakje bakpoeder
20 g vanillesuiker
citroenschil
vet om de vorm te invetten
bloem om te bestuiven

Kookinstructies

Van de eiwitten maken we stevige sneeuw.

We mengen de eidooiers met suiker en voegen geleidelijk de kwark, de geraspte citroenschil, vanillesuiker en lauwe melk toe, alles voorzichtig door elkaar mengen.

We mengen de bloem die met bakpoeder is gemengd voorzichtig met het opgeklopte eiwit.

We doen het beslag in een vorm die we van tevoren hebben ingevet en met bloem bestrooid.

We bakken in een voorverwarmde oven op gemiddelde temperatuur gedurende ongeveer 35-45 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Kwarkenslof

Kwarkcake is een populaire Tsjechische zoete dessert, die uitblinkt door zijn fijne en zachte textuur. De belangrijkste ingrediënten zijn kwark, meel, suiker en eieren, die samen een heerlijk romige smaak creëren. Het toevoegen van vanille of citroenschil geeft de cake een aangename geur. Dit dessert is ideaal voor familiefeesten, koffiemomenten of als een zoete snack. Kwarkcake wordt vaak geserveerd bestrooid met suiker of overgoten met chocolade, wat het niet alleen lekker maar ook een mooie traktatie maakt om te serveren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (48 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, bekervormig, zoet, cakejes, ontbijt

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kwarkenslof.

Reactie toevoegen