Kwarkenslof

De bundt cake heeft verschillende varianten; naast de traditionele geschutte, olieachtige of gemarmerde variant kun je een bundt cake van kwarkdeeg proberen. Kwark geeft dit dessert…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 eieren
250 g margarine
250 g wrongel
1 kopje suiker
1,5 kopje patentbloem
0,5 kopje melk
1 zakje bakpoeder
20 g vanillesuiker
citroenschil
vet om de vorm te invetten
bloem om te bestuiven
Kookinstructies
Van de eiwitten maken we stevige sneeuw.
We mengen de eidooiers met suiker en voegen geleidelijk de kwark, de geraspte citroenschil, vanillesuiker en lauwe melk toe, alles voorzichtig door elkaar mengen.
We mengen de bloem die met bakpoeder is gemengd voorzichtig met het opgeklopte eiwit.
We doen het beslag in een vorm die we van tevoren hebben ingevet en met bloem bestrooid.
We bakken in een voorverwarmde oven op gemiddelde temperatuur gedurende ongeveer 35-45 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Kwarkenslof
Kwarkcake is een populaire Tsjechische zoete dessert, die uitblinkt door zijn fijne en zachte textuur. De belangrijkste ingrediënten zijn kwark, meel, suiker en eieren, die samen een heerlijk romige smaak creëren. Het toevoegen van vanille of citroenschil geeft de cake een aangename geur. Dit dessert is ideaal voor familiefeesten, koffiemomenten of als een zoete snack. Kwarkcake wordt vaak geserveerd bestrooid met suiker of overgoten met chocolade, wat het niet alleen lekker maar ook een mooie traktatie maakt om te serveren.