Peren dessert

Peren dessert
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Peren snijden we doormidden, verwijderen de klokhuizen en schillen ze. In een grote pan gieten we sap en wijn, voegen honing en specerijen toe en brengen alles aan de kook. Als het begint te koken...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 vaste peren
0,5 dcl appelsap
0,5 dcl witte wijn
3 theelepels honing
stukje hele kaneel
1 steranijs
ongeveer 8 kruidnagels
2-3 eetlepels rum
1/2 l melk
1 zakje chocoladevla
2 eetlepels suiker
slagroom

Kookinstructies

We snijden de peren in de lengte doormidden, verwijderen het klokhuis en schillen ze. In een brede pan schenken we de moes en wijn, voegen we honing en specerijen toe, en brengen alles aan de kook.

In de kokende marinade leggen we de halve peren en laten ze onder een deksel koken totdat ze de gewenste zachtheid bereiken. Gedurende het koken draaien we de peren eens om (ik heb ze ongeveer 4 minuten gekookt). Zodra ze klaar zijn, laten we ze afkoelen. De resterende bouillon die na de peren overblijft, bewaren we.

Kook van melk, vanillepuddingpoeder en suiker een pudding. Plaats de peren op borden en giet de afgewerkte pudding erover. Laat het dessert grondig afkoelen.

Voordat we serveren, verwijderen we de specerijen uit de overgebleven perenbouillon, voegen we een theelepel suiker en 2-3 eetlepels rum toe. Vervolgens brengen we het opnieuw aan de kook en reduceren we de vloeistof door te koken totdat deze de consistentie van honing heeft.

Op het dessert doen we slagroom en we drizzelen de hele lekkernij met de bereide rumstroop.

Wat u nog niet wist over dit recept Peren dessert

Perendessert is een heerlijke en verfrissende schotel die alle fruitliefhebbers zal plezieren. De belangrijkste ingrediënten zijn rijpe peren, die het dessert een zachte zoetheid en sappigheid geven. Dit dessert kan in verschillende vormen bereid worden, van gebakken peren met noten en karamelsaus tot heerlijke perenpuree of sorbet.


Het is perfect als een gezonde zoetigheid bij de afternoon koffie of als een elegante afsluiting van een feestelijke lunch.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: fruit, koken, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, nagerechten, herfst, feesten en vieringen, nagerechten, nagerechten, kopjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Peren dessert.

Reactie toevoegen