Bladerdeeg met druiven

Bladerdeeg met druiven
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 1

We verdelen het deeg in twee delen. Van elk deel vormen we een rechthoek en bakken we ze apart op een bakplaat met bakpapier. We bakken op een temperatuur van 180 °C gedurende ongeveer 12 minuten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 verpakking bladerdeeg (400 g)
500 g druiven
500 g volle zachte cottage cheese
250 g witte yoghurt
4 eetlepels poedersuiker (naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels rum
1 zakje koudoplosbare gelatine
3 eetlepels eierlikeur
chocoladeglazuur

Kookinstructies

We verdelen het deeg in twee delen. Van elk deel maken we een rechthoek en bakken we ze afzonderlijk op een bakplaat met bakpapier. We bakken op 180 °C gedurende ongeveer 12-15 minuten.

We mengen de kwark met de yoghurt, voegen suiker naar eigen smaak, vanillesuiker en rum toe, en roeren alles goed door.

We bereiden de gelatine-oplosser volgens de instructies op de verpakking en mengen deze onmiddellijk met de kwark.

Op een gebakken en afgekoelde plak leggen we de helft van de kwarkroom. We plaatsen de helften van de wijn bij elkaar, verwijderen de grotere pitten en verdelen ze gelijkmatig over de room. Vervolgens druppelen we alles met eierlikeur. Daarop leggen we de tweede plak en bestrijken deze met de overgebleven room.

We smelten de chocoladelaag, dompelen de rest van de bessen in de laag met behulp van een cocktailprikker en leggen ze op de bovenkant van de sneden.

Tot slot versieren we de sneden met chocolade en laten we ze goed afkoelen voor het snijden.

Wat u nog niet wist over dit recept Bladerdeeg met druiven

Bladerdeegsneden met druiven zijn een heerlijke dessert die de knapperigheid van bladerdeeg combineert met de verfrissende smaak van druiven. Dit dessert is eenvoudig te bereiden en ideaal voor verschillende gelegenheden, van familiefeesten tot avondbijeenkomsten. Het knapperige deeg gaat perfect samen met de sappige druiven, die het gerecht frisheid en zoetheid geven. Voeg een snufje suiker of vanille toe om de smaak te accentueren en creëer zo een onvergetelijke ervaring voor uw smaakpapillen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (33 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: fruit, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zoet, herfst, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bladerdeeg met druiven.

Reactie toevoegen