Paaslammetje

Paaslammetje
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Porties: 1

Wanneer Pasen nadert, is het een geweldige gelegenheid om de vorm voor de lammetjeskoek tevoorschijn te halen. In elke familie wordt deze traditionele paaslekkernij op zijn eigen manier bereid...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

120 g boter
4 eieren
200 g kristalsuiker
1 vanilline suiker
200 ml melk
300 g patentbloem
1 bakpoeder
een beetje citroensap
Voor het invetten en bestuiven van de vorm
vet
gruisbloem

Kookinstructies

Bakschaal voor het lammetje grondig invetten en met bloem bestrooien. Oven instellen op 170 °C en voorverwarmen.

Van de eiwitten stijve slagroom maken.

Boter, eidooiers en suiker mengen tot een luchtige consistentie. Vervolgens geleidelijk lauwe melk en meel gemengd met bakpoeder toevoegen.

Citroensap toevoegen en tot slot voorzichtig het eiwit luchtig erdoor spatelen.

Het beslag in de voorbereide vorm gieten en ongeveer 35 tot 45 minuten bakken.

Wat u nog niet wist over dit recept Paaslammetje

De Paaslam is een traditioneel Tsjechisch gebak dat wordt gebakken tijdens de vieringen van Pasen. De typische vorm lijkt op een lam, wat Jezus Christus symboliseert. Suikerglazuur en decoratie met kokos- of amandelpoeder verhogen de bijzonderheid. De recepten verschillen, maar bevatten over het algemeen eieren, suiker, boter en bloem. Na het bakken wordt het lam vaak geserveerd op de paastafel als onderdeel van familie tradities, waar het nieuwe hoop en de lente symboliseert. Het is niet alleen een heerlijke nagerecht, maar ook een prachtige decoratie die elke bezoeker zal verrassen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (53 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: Pasen, eenvoudig, tsjechisch, eenvoudig, voor kinderen, gebraden, nagerechten, ander, cakejes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Paaslammetje.

Reactie toevoegen