Fruittaart met amandelen

Fruittaart met amandelen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 4

Eerst maken we de kruimels. We raspen de harde boter en mengen deze met de vlokken, suiker, bloem en kaneel. In een andere kom doen we alle ingrediënten voor het deeg.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
23 eetlepels fijne bloem
23 eetlepels melk
12 eetlepels olie
10 eetlepels poedersuiker
3 eieren
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
Verder
vet om in te vetten
grove bloem om uit te strooien
fruit - perziken, abrikozen, rode bessen, bosbessen...
Kruimels
100 g amandelschaafsel
100 g fijne bloem
100 g kristalsuiker
60 g boter
1 theelepel kaneel

Kookinstructies

Eerst maken we de kruimels.

We raspen de koude boter, mengen dit met de vlokken, suiker, bloem en kaneel. In een andere kom mengen we alle ingrediënten voor het deeg en roeren ze goed door.

We verspreiden het deeg gelijkmatig over de bakplaat die we ingevet en met bloem bestoven hebben, en bedekken het vervolgens royaal met fruit en strooien de kruimels eroverheen.

We plaatsen de bakplaat in de voorverwarmde oven op 180°C en bakken totdat hij een roze kleur krijgt.

Ik heb perziken gekookt, daarna heb ik ze gepeld, doormidden gesneden, de pitten verwijderd en in kleine stukjes gesneden.

Wat u nog niet wist over dit recept Fruittaart met amandelen

Fruittaart met amandelen is een heerlijke nagerecht dat de frisheid van vers fruit combineert met de smaakvariëteit van amandelen. Het deeg wordt meestal bereid met boter, suiker en meel, dat subtiel is gearomatiseerd met vanille. Daarop ligt een laag seizoensfruit, zoals abrikozen, aardbeien of frambozen, dat de taart een zoete en zure harmonie geeft. Amandelen, die bovenop zijn gestrooid, vullen excellent de textuur en smaak aan, en brengen bovendien gezonde vetten en eiwitten. Dit nagerecht is ideaal voor familiefeesten of als zoete afsluiting na de lunch.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, eenvoudig, gebraden, nagerechten, zoet, zomer recepten, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Fruittaart met amandelen.

Reactie toevoegen