Lam van beslagdeeg

Traditionele paaslam zal een geweldige versiering zijn voor onze feesttafel. We bereiden het gemakkelijk voor van deeg, dat we op smaak brengen met rum en geraspte citroenschil. Dan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g zachte boter
200 g kristalsuiker
2 eieren
400 g patentbloem
citroenschil
2-3 eetlepels rum
250 ml melk
1 zakje bakpoeder
Voor het invetten en bestuiven van de vorm
vet
bloem
Kookinstructies
Doe de boter in een kom, voeg de suiker toe en meng goed tot een luchtig mengsel ontstaat.
Voeg het ei, de bloem, de citroenschil en de rum toe aan het mengsel. Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot een glad beslag. Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed. Vergeet niet de oven op tijd voor te verwarmen op 170 °C.
Giet het beslag in de voorbereide vorm die je hebt ingevet en eventueel bestrooid, en bak het 45 minuten. Controleer of het beslag gaar is met een satéprikker - als je deze eruit trekt, moet hij droog zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Lam van beslagdeeg
Lam uit beslag is een traditionele Tsjechische dessert dat vaak met Pasen wordt gebakken. Het beslag wordt bereid met zachte boter, suiker, eieren en bloem, wat zorgt voor de fijne en luchtige structuur. De lamvorm kan worden versierd met suikerglazuur, chocolade of amandelschaafsel, wat het aantrekkelijker maakt. Dit zoete dessert is niet alleen populair om zijn smaak, maar ook om de symboliek die het met zich meebrengt, die tradities en familiefeesten verbindt.