Lam van beslagdeeg

Lam van beslagdeeg
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 1

Traditionele paaslam zal een geweldige versiering zijn voor onze feesttafel. We bereiden het gemakkelijk voor van deeg, dat we op smaak brengen met rum en geraspte citroenschil. Dan…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g zachte boter
200 g kristalsuiker
2 eieren
400 g patentbloem
citroenschil
2-3 eetlepels rum
250 ml melk
1 zakje bakpoeder
Voor het invetten en bestuiven van de vorm
vet
bloem

Kookinstructies

Doe de boter in een kom, voeg de suiker toe en meng goed tot een luchtig mengsel ontstaat.

Voeg het ei, de bloem, de citroenschil en de rum toe aan het mengsel. Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot een glad beslag. Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed. Vergeet niet de oven op tijd voor te verwarmen op 170 °C.

Giet het beslag in de voorbereide vorm die je hebt ingevet en eventueel bestrooid, en bak het 45 minuten. Controleer of het beslag gaar is met een satéprikker - als je deze eruit trekt, moet hij droog zijn.

Wat u nog niet wist over dit recept Lam van beslagdeeg

Lam uit beslag is een traditionele Tsjechische dessert dat vaak met Pasen wordt gebakken. Het beslag wordt bereid met zachte boter, suiker, eieren en bloem, wat zorgt voor de fijne en luchtige structuur. De lamvorm kan worden versierd met suikerglazuur, chocolade of amandelschaafsel, wat het aantrekkelijker maakt. Dit zoete dessert is niet alleen populair om zijn smaak, maar ook om de symboliek die het met zich meebrengt, die tradities en familiefeesten verbindt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: Pasen, eenvoudig, snel, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, nagerechten, ander

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Lam van beslagdeeg.

Reactie toevoegen