Bananen-kaneelcake met kruimels zonder gluten, melk en eieren

Bananen-kaneelcake met kruimels zonder gluten, melk en eieren
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Doe de droge ingrediënten in een grotere kom en meng ze voorzichtig. Voeg daarna de vloeistoffen toe en gebruik een elektrische mixer of een garde om een mengsel te maken dat niet te dun moet zijn.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g glutenvrije bloem (Doves Farm zelfrijzend)
100 g boekweitmeel
80 g rietsuiker
1 zakje bakpoeder
1/2 theelepel xanthaan of guargom
3 eetlepels olie
375 ml water

2 kleinere bananen

Voor de kruimels
6 eetlepels boekweitmeel
4 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels plantaardige margarine zonder melkbestanddelen (Stella, Alsan)
1 koffielepel kaneel

Kookinstructies

Doe de droge ingrediënten in een grotere kom en meng ze voorzichtig.

Voeg de vloeistoffen toe en gebruik een elektrische mixer of een garde om een stevige beslag te maken.

Breng het mengsel aan op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er schijfjes banaan op en strooi er een kruimelmengsel van boekweitmeel, suiker, margarine en kaneel over.

Bak op 160°C gedurende ongeveer 30 minuten, totdat de randen van de taart beginnen roze te kleuren.

Laat de gebakken taart even afkoelen en haal hem dan uit de bakplaat, zodat de onderkant niet vochtig wordt.

Wat u nog niet wist over dit recept Bananen-kaneelcake met kruimels zonder gluten, melk en eieren

Banaan-kaneel taart met kruimels is een heerlijke dessert die ook kan worden genoten door degenen die een glutenvrij dieet volgen. Deze taart is bereid zonder melk en eieren, waardoor hij ideaal is voor allergiepatiënten en veganisten. De belangrijkste ingrediënten, rijpe bananen, geven de taart natuurlijke zoetheid en smeuïgheid, terwijl de kaneel warme en geurige tonen toevoegt. De kruimels op de bovenkant van de taart creëren een knapperige textuur die perfect de zachtheid van het deeg in evenwicht brengt. Dit gezonde dessert is perfect als snack of zoete afsluiting van elke maaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (28 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: eenvoudig, vakantie / zondag, tsjechisch, eenvoudig, gezond, glutenvrij, gebraden, nagerechten, zoet, exotisch fruit, fruitschijfjes, bubbels, dia en glutenvrij

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bananen-kaneelcake met kruimels zonder gluten, melk en eieren.

Reactie toevoegen